Hangi vitaminlerden yoksunsun? İşte bunu öğrenmenin en kolay yolu...

Hangi vitaminlerden yoksunsun? İşte bunu öğrenmenin en kolay yolu...

Hangi vitaminlerden yoksunsun? İşte bunu nasıl öğreneceğiniz yazımızda açıklıyoruz. Ne yazık ki, günümüz toplumunda sağlıklı ve dengeli beslenme normalden daha zordur. Pek çok işlem görmüş gıdaları tüketiyoruz. Bu gıdaların bileşimlerinde neredeyse sağlık için hiçbir işe yaramayan pek çok rafine ürün kullanılıyor. Bu da vücudumuzu hayati vitaminlerden ve mikro elementlerden mahrum bıraktığımız anlamına geliyor. Doktorlar, vitamin eksikliğinin artık en yaygın teşhislerden biri olduğunu söylüyor.

1. A VİTAMİNİ

Aşağıdaki durumlarda yeterince sahip değilsiniz:

- Akne sıklıkla ciltte görülür;

- Belirgin şekilde azalmış iştah;

- Bazen görmek daha da kötüleşmiş gibi görünüyor;

- Daha sık soğuk algınlığına yakalanırsınız;

- Nasır oluşmaya başlamıştır.

NE YAPIYORSUN: Menünüzde çok az yağ içeren yiyecek var. Gerçek şu ki, A vitamini kendi başına zayıf bir şekilde emilir, hem bitkisel hem de hayvansal yağlara ihtiyaç vardır.

YAPILACAKLAR: Sarı-turuncu sebze ve meyveler, istavrit, uskumru veya diğer yağlı balıklar, tereyağı, sütü diyete dahil edin. A VİTAMİNİ ŞAMPİYONLAR: havuç, maydanoz, ıspanak.

GÜNLÜK İHTİYAÇ: 1000 mcg.

vitamin.jpg

2. B VİTAMİNLERİ

Bunlardan yoksunsanız: - uykusuzluk çekiyorsanız ;

- Saç donuklaştı;

- Ağızdan hoş olmayan bir koku geliyordu;

- Genellikle baş dönmesi ve baş ağrısı;

- kepek ortaya çıktı;

- Ağzın köşelerinde "sıkışma" belirdi;

- Depresyondasın;

- Kabızlıktan muzdarip.

NE YAPIYORSUN: Lif eksikliği ve sonuç olarak bağırsak hareketliliğinin ihlali. İçinde B vitamini emilir, bu nedenle sindirim sistemindeki herhangi bir arıza vücutta bu vitaminin eksikliğine neden olur. Ek olarak, B vitaminleri saç ve tırnakların durumundan sorumludur ve bu da ilk olarak bir kıtlığa işaret edendir.

NE YAPILMALI: Diyetinize daha fazla tahıl, kepekli ekmek, sebze ve kuruyemiş ekleyin. B12 vitamini sığır eti, domuz eti ve sütte bulunur. Kanatlı eti, deniz balığı, baklagiller, buğday filizinde bol miktarda B3 vitamini vardır.

B-VİTAMİN ŞAMPİYONLARI: bira mayası, filizlenmiş buğday taneleri, kepek, karaciğer.

GÜNLÜK İHTİYAÇ:
B1 - 1.5 mg; B2 - 1.3 mg; B5 - 4-7 mg; B6 - 1,6 mg; B12 - 2 mg.

vitaminler.jpg

3. C VİTAMİNİ

Yeterince sahip değilseniz:

- Çabuk yorulursanız;

– Küçük çizikler bile çok uzun süre iyileşir;

- Diyet değişmemesine rağmen kilo alıyorsanız;

- Genellikle ciltte morluklar vardır.

NE YAPIYORSUNUZ: Kötü alışkanlıklar ve uykusuzluk. Nikotin onu vücuttan çok hızlı bir şekilde uzaklaştırdığı ve emilimini engellediği için sigara içenlerin çok daha fazla C vitaminine ihtiyacı vardır. C vitamini alkolüne daha az zararlı değildir.

NE YAPILMALI: Ne yazık ki, daha fazla narenciye yemek her zaman bir seçenek değildir, alerjik reaksiyon mümkündür. Ancak kivi, brokoli, ıspanak, şurup veya kuşburnu infüzyonu yardımcı olacaktır.

C VİTAMİNİ ŞAMPİYONLARI: çilek, frenk üzümü, kuzukulağı.

GÜNLÜK İHTİYAÇ: 60 mg.

4. D VİTAMİNİ

Şu durumlarda eksikliğiniz var:

- Sinirlenirseniz;

- Dişleriniz bozuk;

- Bazen eklemlerim ağrıyor.

KİM SUÇLU: Güneş eksikliği, çünkü doğal olarak D vitamini sadece ışınları altında üretilir. Bu vitaminin eksikliği, dişlerin ve kemiklerin durumunu etkileyen kalsiyum emilimini engeller.

NE YAPILMALI: Daha sık yürüyün, yumurta sarısı, ciğer ve deniz ürünleri yiyin. Ancak vitamini tabletler halinde almak daha iyidir, bu nedenle günlük alımı kontrol etmek daha kolaydır. Doz aşımı tehlikelidir!

D VİTAMİNİ ŞAMPİYONU: ​​siyah havyar.

GÜNLÜK İHTİYAÇ: 2.5 mcg.

vitaminler-001.jpg

5. K VİTAMİNİ

Yeterince sahip değilseniz:

- Kesildiğinde, kan uzun süre durmazsa;

- Diyabet belirtileri var.

NE YAPIYORSUNUZ: Gastrointestinal sistemin düzgün çalışmaması ve safra oluşumunu ve atılımını engelleyen hastalıklar nedeniyle K vitamini eksikliği gelişebilir. Gazlı içecekler, alkol ve bazı antibiyotikler, uyku hapları ve sakinleştiriciler de suçludur.

NE YAPILMALI: Sodayı bırakın, diyete ıspanak, su teresi ve Brüksel lahanası ekleyin. Bu vitaminin zeytinyağında, bazı meyvelerde (muz, avokado, kivi), kepek ve tahıllarda da bulunduğunu dikkate almakta fayda var.

K VİTAMİNİ ŞAMPİYONLAR: beyaz ve karnabahar, marul.

GÜNLÜK İHTİYAÇ: 60-140 mcg.

6. U VİTAMİNİ

Yeterince sahip değilseniz:

- Normal ürünlere karşı alerjik bir reaksiyon varsa;

- Genellikle midede ağrı vardır;

- Yemekten sonra mide ekşimesi.

KİMLER BAŞARABİLİR: Bitkisel gıdaların eksikliği - vücudumuz bu vitamini sentezleyemediği için sadece dışarıdan alabiliriz. Aslında bir vitamin değil, vitamin benzeri bir maddedir; mide ve on iki parmak bağırsağı ülserlerini önlemeye yardımcı olur, analjezik ve iyileştirici etkiye sahiptir. Ayrıca antihistaminiklerin üretimini uyarır ve saman nezlesi, bronşiyal astım ve gıda alerjilerinin belirtilerini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN