Her sabah yüzünü patates dilimiyle ovuyor! Nedenini öğrenince siz de aynısını yapmaya başlayacaksınız!

Her sabah yüzünü patates dilimiyle ovuyor! Nedenini öğrenince siz de aynısını yapmaya başlayacaksınız!

Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt , bakımlı her kadının gururudur. Genellikle istenen sonucu elde etmek için çok çaba ve para harcamanız gerekir. Bununla birlikte, dış etkenler, yetersiz beslenme, dinlenme rejiminin ihlali, düzenli bakımla bile cildin durumunda bozulmaya neden olur.

EN YAYGIN CİLT PROBLEMİNİN İLAÇI

En yaygın cilt problemlerinden biri hiperpigmentasyon yani çeşitli şekil ve renklerde lekelerdir. Birçok nedenden dolayı ortaya çıkarlar: güneşe uzun süre maruz kalma, hamilelik, glandüler bozukluklar, karaciğer hastalığı, C vitamini eksikliği vb.

Ucuz ve elbette mutfağınızda bulunabilecek ve en önemlisi doğal olan birçok yöntem sayesinde sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

ARTAN CİLT PIGMENTASYONU İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

ale-vera-cilt.jpg

ALOE VERA CİLT LEKELERİ İLE DE MÜCADELE EDER

Bu mucize bitkinin içerdiği meyve suyu sadece yara iyileşmesini, hücre yenilenmesini desteklemekle kalmaz, aynı zamanda yaşlılık lekeleriyle de etkili bir şekilde savaşır. Bitkinin taze bir yaprağını alın, yoğurun ve elde edilen suyu yatmadan önce yaşlılık lekelerine uygulayın.

DOĞAL YOĞURT VE KEFİR CİLDİNİZİ TEMİZLER

Bu ürünlerde bulunan laktik asit, cildi yumuşatıp temizlerken lekeleri etkili bir şekilde hafifletir. Yüz maskesi olarak sade yoğurt veya kefir kullanın; 20 dakikadan fazla sürmeyin.

zerdecal-cilt.jpg

CİLT BEYAZLATMADA ZERDECAL KULLANIN

Baharatlı portakal baharatı, cilt ağartma maddesi olarak Doğu'da oldukça popülerdir. Zerdeçal ve krema maskesi haftada bir defadan fazla uygulanmaz. Ancak bu, zerdeçalın tüm yararlı özellikleri değildir.

PATATES HEM LEKELERİ YOK EDER HEM DE CİLDİNİZİ PARLATIR

B vitamini ve nikotinamid sayesinde bu kök sebze, hücre yenilenmesini ve cildin parlamasını destekler. Yüzünüzü bir parça çiğ patatesle günde 3 defa 5-7 dakika ovun.

YAŞLILIK LEKELERİ İÇİN MAYDONOZ

Genellikle ciltteki yaşlılık lekelerinin nedeni C vitamini eksikliğidir. Bu durumda maydanoz yardımcı olacaktır. Bitkinin yapraklarını, saplarını ve köklerini bir blender (kıyma makinesi) ile ezin veya öğütün.

20 dakika boyunca temizlenmiş cilde yulaf ezmesi uygulayın, ardından ılık suyla durulayın, kremle nemlendirin.

salatalik-ve-cilt.jpg

ANNEANELERİMİZİN CİLT BAKIM ÜRÜNÜ SALATALIK HER DEVİRDE KULLANILIYOR

Anneannelerimiz de taze salatalık kabuğu ile yüzlerini ovuşturdu.

Ve iyi bir nedenle: sebze, kolajen içeriği nedeniyle cildin elastikiyetini artırmaya yardımcı olur, nemlendirir ve besler ve ayrıca yaşlılık lekelerini etkili bir şekilde aydınlatır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN