Havalar soğudu o yiyecek için herkes kuyruğa girdi! Bir kaşığı bile zımba gibi yapıyor: İlaç kullanmanıza artık gerek kalmayacak

Havalar soğudu o yiyecek için herkes kuyruğa girdi! Bir kaşığı bile zımba gibi yapıyor: İlaç kullanmanıza artık gerek kalmayacak

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber bazı besinlere olan rağbet arttı. Bunlardan biri de o besin olurken herkes almak için kuyruğa girdi. Bir kaşığı bile insanları zımba gibi yaparken bunu yiyenin ilaç kullanmasına ihtiyaç kalmıyor. Soğuk algınlığından bronşite kadar kış hastalıklarına fayda sağlıyor.

Havaların soğumasıyla beraber grip ve soğuk algınlığı gibi şikayetlerde artış yaşanmaya başladı. Aynı durum Kahramanmaraş için de söz konusuyken vatandaşlar şifayı doğal besinlerde aramaya koyuldu. Bu kapsamda Dulkadiroğlu ilçesi Kurtuluş Mahallesi Saraçhane Çarşısı’nda 45 yıldır bal satışı yapan 73 yaşındaki Nusret Sapsız, kaldım kendi sattığı balın doğal antibiyotik olduğunu ve birçok hastalığa şifa getirdiğini açıkladı. Öte yandan bölge sakinlerinin bu balığa rağbet gösterdiğini belirtti.

yeni-proje-27.jpg

45 YILLIK TECRÜBE ANLATTI

45 yıldır bal satışı yapan 73 yaşındaki Nusret Sapsız, "20 yıl aktif arıcılık yaptım. 20 yıl sonra ise arıcılık danışmanlığı yaparak arı ürünleri malzemeleri satarak geçimimizi temin ettik. Arının nektarda yaptığı bal çok çeşitlidir. Bunların bir kısmı hafif bal, bir kısmı ağır bal bir kısmı da hastalıklara şifalı faydalı olan ballar" dedi.

yeni-proje-28.jpg

BRONŞİTTEN SOĞUK ALGINLIĞINA…

Sapsız, "Bu balları mevsimlerine göre kullandığımız zaman baldan daha çok yararlanmış oluruz. Örneğin havalar çok soğudu, çocuklara Ihlamur balı, Mejda balı. Bu Mejda balı arının nektarda yaptığı şeker oranı en düşük baldır. Şeker hastaları da bu baldan tadımlık olarak giyebilir. Ben de şeker hastasıyım. Bende bu baldan kullanıyorum. Bu bal astım ve bronşiti olanlara da çok faydalı. Havalar da soğuyunca bu balı tercih etmeliler. Küçük çocuklara kan yapıcı özelliği olan harnup balını tavsiye ediyoruz. Mejda balı bronşit ve soğuk algınlığı için, ıhlamur balı çocuklar için ve sofralık bal ise herkes yiyebileceği kekik ve keven balı. Bizim Kahramanmaraşımızın dağlarında kekik ve kefen balı da üretilir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN