Hazırlarına el sürmeyeceksiniz! Canan Karatay'dan sağlıklı bulyon tarifi: Yemeklerin lezzetine lezzet katacak

Hazırlarına el sürmeyeceksiniz! Canan Karatay'dan sağlıklı bulyon tarifi: Yemeklerin lezzetine lezzet katacak

Evde tavuk bulyon yaparak yemeklerinize doğal ve besleyici bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Dr. Canan Karatay'ın bu tarifi, hem sağlığınıza hem de damak zevkinize hitap edecek lezzetli bir seçenek sunuyor. Üstelik bu tariften sonra hazırlarına el sürmeyeceksiniz.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sağlıklı bir lezzet elde etmek için evde tavuk bulyon yapmanın tam zamanı! Sağlıklı yaşamın önemli savunucularından biri olan Dr. Canan Karatay'ın tarifini paylaşacağız, böylece lezzetli bir bulyon elde etmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Tavuk bulyon, çorba, pilav, ve birçok yemek tarifinde lezzet artırıcı olarak kullanılabilen temel bir malzemedir. Ancak, hazır paketlerde bulunanlar genellikle yapay tatlandırıcılar, koruyucular ve yüksek miktarda sodyum içerir. Bu nedenle, kendi ev yapımı tavuk bulyonunuzu yapmak, sağlığınız için daha iyi bir seçenek.

maxresdefault.jpg

MALZEMELER

350 gr tavuk kıyması

2 adet havuç

1 adet soğan

Yarım adet kereviz

4 dal pırasa

1 tutam maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 bardak su

Biraz zerdeçal

1 tatlı kaşığı tuz

Biraz karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle bütün sebzeler küp küp doğranır. Ardından doğranan sebzeler tavada sotelenir. Sotelenen sebzelerin içine tavuk kıyması, sıvıyağ, baharatlar ve su konulur, sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Piştikten sonra blenderdan geçirilir. Elde edilen tavuk bulyon harcını isterseniz buzluk kaplarına tek tek koyup dondurabilirsiniz. Yada harcı yağlı kağıt serili bir kaba koyup dondurup ardından küp küp parçalara ayırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN