Her gün aç karnına 1 avuç yiyen hastalıklara meydan okuyor! Ne saç dökülmesi kalıyor ne unutkanlık: İşte yer fıstığı mucizeleri…

Her gün aç karnına 1 avuç yiyen hastalıklara meydan okuyor! Ne saç dökülmesi kalıyor ne unutkanlık: İşte yer fıstığı mucizeleri…

Her gün düzenli şekilde aç karnına yer fıstığı tüketmek resmen hastalıklara meydan okumanıza yardımcı oluyor. Yer fıstığı yeme alışkanlığı edinmek sadece beyin sağlığına ya da kalp sağlığına değil cilt ve saç sağlığına da iyi geliyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Sağlıklı yaşamın en temel unsurlarından biri beslenme şeklidir. Tükettiğimiz her yiyeceğin sağlımıza iyi ya da kötü birçok etkisi vardır. Doğru beslenme şekilleri insanları hastalıklar karşısında daha dayanıklı hale getirirken yaşam kalitesini artırır ve ömrünü uzatır. Bu kapsamda kuruyemişler arasında en çok tercih edilen yer fıstığı da insan sağlığı için oldukça önemlidir. Vücudu adeta baştan aşağı tedavi altına alır. Öyle ki beyin sağlığından tırnak sağlığına kadar birçok olumlu etkisi vardır.

yeni-proje-3-004.jpg

BOL MİKTARDA ANTİOKSİDAN BULUNDURUYOR

Yer fıstığı, kuruyemişler arasında en çok tercih edilenlerden biridir. Bunun temel nedeni lezzeti olsa da sağlığa olan faydaları da tercih edilmesi konusunda etkilidir. Öyle ki yer fıstığı içinde bulunan antioksidanlar, kolon ve mide kanserine karşı vücudu korumaya alır. Bunun yanı sıra hafıza problemleri yaşayanlara uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir besindir. Hafızanın bir numaralı ilacı olarak bilinmektedir.

yeni-proje-2-002.jpg

HER GÜN 1 AVUÇ TÜKETMEYE ÖZEN GÖSTERİN

Her sabah 1 avuç yer fıstığı yemek düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekeri düzenlemesinde oldukça etkilidir.

İçerisindeki omega-3 yağları sayesinde saç dökülmesinin ve kırılmasının önüne geçerken, saçların daha parlak ve güçlü olmasını sağlar.

Sadece fiziksel değil ruhsal sağlığa da iyi geldiği bilinmektedir. Öyle ki yer fıstığının içindeki yağlar sayesinde serotonin hormonu yükselir ve depresyona karşı koruyucu etki sağlar.

yeni-proje-1-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN