Her gün elma sirkesi içmenin faydalarını duyanlar elma sirkesinin bağımlısı oluyor

Her gün elma sirkesi içmenin faydalarını duyanlar elma sirkesinin bağımlısı oluyor

Genellikle yemeklerimizi aromalandırmak için kullanmaya alışık olduğumuz elma sirkesi sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla bitmeyen faydalara sahip. Uzmanlarda her fırsatta elma sirkesinin faydalarına dikkat çekiyor. İşte her gün düzenli elma sirkesi içmenin faydaları...

Elma sirkesi, doğal sağlık camiasında mükemmel bir üne sahiptir. Sıvının sihirli özellikleri hakkında çoğu bilimsel olarak kanıtlanmış birçok iddia ortaya atılmıştır. Bazı sağlık uzmanları, oldukça önemli sağlık yararları elde etmek için her gün elma sirkesi (bir bardak suda seyreltilmiş 2 yemek kaşığı) içilmesini önermektedir.

1. AĞIZ KOKUSUNU TEDAVİ EDER

Elma sirkesi, ağzımızda büyüyen sinir bozucu mikroplarla başa çıkacak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ancak, doğrudan gargara yapılması amaçlanmamıştır; bunun yerine önce bir bardak suyla seyreltin ve fırçalamadan önce yarım saat bekleyin. Bu, dişlerinizin minesinin bozulmamasını sağlayacaktır.

2. DİŞLERİNİZİ BEYAZLATIR

Elma sirkesi, dişlerinizde oluşan sigara dumanından ve kahveden lekeleri çıkarmaya yardımcı olabilir. Bir kez daha, diş minesini zayıflatmaktan ve bakteriler için üreme alanı açmaktan kaçınmak için su ve elma sirkesinin seyreltilmiş solüsyonunu gargara yaptığınızdan veya içtiğinizden emin olun.

sirke-shutter-2022.webp

3. SİZİ ZARARLI BAKTERİLERDEN KORUR

Elma sirkesi tarafından süpürülecek olan sadece ağzınızdaki bakteriler değil, vücudunuzdakiler de olacaktır. Bazı araştırmalar elma sirkesinin E. coli gibi bazı bakterilere karşı etkinliğini göstermiştir. Bu, özellikle son zamanlarda marul tüketip tüketmediğinizi bilmekte fayda var.

4. KEPEKLERİNİZ TEMİZLENEBİLİR

Kötü bir kepek vakası yaşıyorsanız, elma sirkesinin probleminize uzun vadeli bir çözüm olabileceğini bilmekten memnun olabilirsiniz. Elma sirkesinin alkalileştirici etkileri cildinizin asit seviyesini düzenleyerek pulların oluşmasını ve kırılmasını önler. Sirkeden tam kepek giderici etki elde etmek için, su-sirke karışımı içmenin yanı sıra, bir ölçek elma sirkesini bir ölçek su ile bir sprey şişesinde birleştirin ve haftada iki kez 15 dakikada bir başınıza ve saçınıza birkaç kez püskürtün. .

5. DAHA TEMİZ BİR CİLDİNİZ OLACAK

Bir kez daha, bu elma sirkesinin alkalileştirici etkileriyle ilgilidir. Vücudunuzdaki asitliğin azalması, cildinizin pul pul dökülmesine ve sivilce ve sivilcelerin dikkatli bir göz altında tutulmasına yardımcı olur. Yıllardır sivilce tedavisinde evde çare olarak kullanılmıştır.

sirke-5586.webp

6. DAHA FAZLA ENERJİNİZ OLACAK

Vücudumuzda çok fazla egzersiz ve stres nedeniyle laktik asit birikmesi yorgunluğa neden olabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, elma sirkesinde bulunan amino asitler, birikimi gidermek ve aşırı yorgunluğu gidermek için bir panzehir görevi görür. Elma sirkesini zamanla düzenli olarak tüketerek, enerji ve üretkenlikte önemli bir artış fark edeceksiniz.

7. DAHA AZ KRAMP YAŞARSINIZ

Egzersiz sırasında ve uyurken kramp girmesi, vücudunuzun potasyum seviyesinin düşük olduğunun açık işaretleridir. Elma sirkesi bir ton mineral içerir ve vücudunuzun bundan daha iyi yararlanmasına yardımcı olur. Zamanla, bacaklarınızda ve karnınızda daha az krampla daha uzun süre koşabileceksiniz.

8. AYAKLARINIZDAKİ VE KOLTUKALTINIZDAKİ KÖTÜ KOKULARI GİDERİR

Elma sirkesinin antimikrobiyal etkileri, terin toplandığı ve kokuştuğu bölgeler de dahil olmak üzere vücudunuzun her yerine ulaşır. Alternatif olarak, kokuya neden olan bakterileri yok etmek için elma sirkesi ile nemlendirilmiş kağıt havluyla ayaklarınızı ve koltuk altlarınızı ovalayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN