Her Sabah Mutlaka Yiyoruz Ama Zararını Bilmiyoruz! Yumurtanın Bu Etkisini Duyunca Şok Olacaksınız

Her Sabah Mutlaka Yiyoruz Ama Zararını Bilmiyoruz! Yumurtanın Bu Etkisini Duyunca Şok Olacaksınız

Sabah kahvaltıların vazgeçilmezi olan yumurta tam bir protein kaynağıdır. İster kızartılmış ister haşlanmış yada rafadan. Lezzeti kadar sağlıklıda olan yumurta kemik sağlığı ve beyin sağlığına verdiği iyileştirme ile uzmanların ısrarla tavsiye ettiği besinlerin arasında gelmektedir. Bundan dolayı her gün mutlaka 1 adet yumurta tüketin. Ancak yumurtanın da bazen zararları olabiliyor. Bizde size bugün yumurtanın zararlarını araştırdık. İşte hiç beklemediğiniz yumurtanın zararları?

İçeriğinde bulundurduğu protein ve minerallerle hem kemik sağlığına hem de beyin sağlığına iyi gelen yumurta diyetisyenlerin vazgeçilmez gıdasıdır. Her sabah tükettiğimiz ister haşlanmış ister kırılmış yumurta bazen zararlı olabilir. Yumurtanın bu zararlarını duyunca çok şaşıracaksınız. İşte yumurtanın zararları...

BUNLARLA BERABER TÜKETMEYİN

Dışarıda yemek istediğinizde özellikle yumurta daha çok sosisle ya da pastırma ile servis edilir. Aslında yararlı olan yumurta bir anda zehre döner. Uzmanlar yumurtanın içerisinde zaten yeteri kadar sodyum bulunduğunu ve yanında patates kızartması, pastırma, sucuk gibi içeriğinde tuz bulunan yiyeceklerin tüketilmesinin zararlı olacağını belirtiyor.

a2-88.jpg

Özellikle sabahları pastırma ve sosis gibi yiyeceklerinin tüketilmesi çok fazla yağ ve sodyum almanıza neden olabilir. Yapılan araştırmalarda günlük bir insanın alabileceği sodyum miktarı 2.300 miligramdır. Ancak sadece bir dilim pastırma bile başlı başına 115 miligram sodyum içererek ve günlük almanız gereken değerinizin %5'ine denktir. Bir sosis tabağı ise yaklaşık 790 miligram sodyuma içerir ve bu da günlük değerinizin %34'ü kadardır.

İstatistiklere baktığımızda doymuş yağdan alacağınız kalorileriler günlük alımınızın %10'una veya 2.000 kalorilik bir diyet için 20 gram eşdeğeri ile sınırlandırmanız önerilir . Bir dilim pastırma, günlük almanız gereken değerin yarısından fazlası olan yaklaşık olarak 12.6 gram doymuş yağ içermektedir.

ÖNEMLİ OLAN BİLİNÇLİ BESLENME

Yani aslında kısacası önemli olan nasıl beslendiğinizdir. Doğru beslenme ile yumurtaların sağladığı tüm faydalardan yararlanabilirsiniz. Eğer tabağınıza zararlı olduğunu bildiğiniz yiyecekleri eklerseniz yumurtanın faydalarını da etkisiz hale getirebilirsiniz.

a3-59.jpg

Fakat bu yumurtanın tek başına tüketilmesi anlamına da gelmiyor. Daha doyurucu bir tabak hazırlamak için sağlıklı besin değerlerine sahip farklı yiyecekleri de öğününüze eklemenizde hiçbir sakınca yoktur. Sabahları yumurta yerken yanında avokado, tam tahıllı ekmek ve sebzeler gibi sizin için sağlıklı yiyecekler ile birlikte tükettiğinizden emin olun.

YUMURTANIN FAYDALARI NELERDİR?

Besin değeri çok yüksek olan haşlanmış yumurtanın çok sayıda faydası bulunmaktadır. Yumurtanın faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • İçerdiği amino asit ile yumurta vücudu beslemektedir.
  • Yumurta oldukça çok vitamin içermektedir.
  • İyi kolesterolü yükselten yumurta kalp sağlığını koruması ile de bilinir.
  • Belli bir düzeyde yumurta tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
  • Kas ve kemik gelişiminde yumurta tüketimi de çok önemli bir yere sahiptir.
  • Göz sağlığı korunur. Özellikle göz bozukluklarının giderilmesinde de çok faydalıdır.
  • Hafıza problemleri de kısa süre içinde çözülebilir.
  • Yumurta tüketimi beyin sağlığı için çok faydalıdır.
  • Yumurta vücudun demir seviyesini de arttıracaktır.
  • Yumurta genel olarak vücudun protein ihtiyacını da karşılar.

EN SAĞLIKLI YUMURTA PİŞİRME YÖNTEMİ NEDİR?

Besin değeri oldukça yüksek olan yumurta farklı şekillerde pişirilebilir. Tavada pişirilerek ya da suda yumurta da hazırlanabilir. En sağlıklı yumurta genellikle haşlama şeklindedir. Haşlama yumurta en sağlıklı yumurta pişirme yöntemlerinden birisidir. Günlük iki tane haşlanmış yumurta yenebilir. Spor ile uğraşan kişiler protein ihtiyaçları sebebi ile daha fazla yumurta tüketebilirler. Spor yapan kişiler çoğu zaman yumurta tüketimini arttırabilirler. Yumurta ile yapılan birbirinden farklı yemek tarifleri de bulunmaktadır. Damak lezzetine bağlı olarak doğru yumurta pişirme yöntemi tercih edilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN