Hücreleri Yeniliyor Bütün Hastalıkların Kökünü Kazıyor! Bu İçeçeğin Faydalarını Duyanlar İçmek İçin Sıraya Girecek

Hücreleri Yeniliyor Bütün Hastalıkların Kökünü Kazıyor! Bu İçeçeğin Faydalarını Duyanlar İçmek İçin Sıraya Girecek

İnsan sağlığı açısından oldukça yararlı bu içecekle, tüm dertlerinize deva bulacaksınız. Uyku sorunlarından metabolizmaya, hücre yenilemesinden ağrılara kadar birçok konuda etkili olan altın sütü mutlaka denemelisiniz. İşte zerdeçallı sütün mucizevi etkileri...

Bugün haberimizde çok sayıda etkisi olanca önemli derecede yararlı olması ile sağlığa çok iyi gelen bir içeceği paylaşacağız. Bu muhteşem içecek zerdeçallı süt, popüler olarak bilinen adı ise altın süt. Bu mucizevi içecek, altın süt ismini renginden dolayı almış olabilir fakat sağlık için de adeta altın değerinde diyebiliriz.. Sağlığınız açısından birçok noktada size yararlı olan bu içeceğin faydalarını öğrenmek için aşağıya göz atabilirsiniz.

haberici2-004.jpg

ALTIN SÜTÜN İNSAN SAĞLIĞINA YARARLARI NEDİR?

Son zamanlarda ismi sık sık duyulan bu içeceğin, insan vücuduna o kadar fazla faydalı ki, yararları resmen say say bitmiyor. Esas maddeleri zerdeçal ve süt karışımı oluşan bu içeceğin içerisinde, bulunan malzemeler tarçın, karabiber gibi sağlık için önemli derecede yararlı olan başka maddeler de yer alıyor. Bu içecek, altın süt adını da içerisinde yer alan zerdeçalın, süte sarı rengi sağlamasından dolayı almaktadır. Peki altın sütün yararları nedir? İşte detaylar...

ALTIN SÜTÜN FAYDALARI

Zerdeçalın içerisinde yer alan kurkumin sayesinde hücreleri baştan sona yeniler
Solunum yollarına önemli derece de iyi gelmesi ile birlikte enfeksiyonlar karşısında da mücadele eder. Aynı zamanda boğaz ağrısına da çok etkili.
Antioksidan içeriği sayesinde çok sayıda hastalığın önüne geçmesi özelliği olması gibi, bağışıklığı oldukça güçlendirir. Aynı zamanda kasları rahatlatmak da fazlasıyla etkili.
Metabolizma için oldukça hızlandırıcı bir etkisi olan altın süt, sindirimi düzenleyerek de olumlu bir etkiye sahiptir. Buna bağlı tok tutma ve hızlı yağ yakımı özelliği ile fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı olur.
Aynı zamanda sakinleştirici etkisi de olan altın süt, rahat bir uyku çekmenizi sağlar.
Cilde bile son derece iyi gelen bu içecek, cilt lekelerini yok ederken akne, sivilce gibi oluşumunda önüne geçer.
Doğal ağrı kesici görevini üstlenen altın süt, özellikle regl ağrılarına oldukça iyi gelir.
Başka bir faydası ise karaciğerde yağlanmanın önüne geçer

haberici4.jpg

ALTIN SÜT HAZIRLANIŞI

Öncelikle sütü bir cezvenin içerisinde kısık olan ateşte ısıtın.
Sonra ısınan sütün içerisine zerdeçalı ilave edin ve ardından tarçın ve karabiber de üzerine ekleyin.
Sütü güzelce kaynatana kadar bu malzemeleri iyice karıştırın ve homojenize olmasını sağlayın.
Süt kaynamış ve malzemeler tamamen karışmış hale geldikten sonra, cezveyi ocaktan alın.
Hazır hale gelen altın sütü soğutmadan, sıcak olarak tüketmenizi öneririz.
Altın sütün hazırlama aşamasında hindistan cevizi sütü, badem ya da soya sütü gibi doğal sütleri de tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN