İbn-i Sina büyük sırrı asırlar önce vermiş! Bu yöntem cildi resmen ay gibi patlatıyor... Meğer çok basitmiş

İbn-i Sina büyük sırrı asırlar önce vermiş! Bu yöntem cildi resmen ay gibi patlatıyor... Meğer çok basitmiş

İbn-i Sina o büyük sırrı asırlar önce vermiş! Cildini ay gibi parlatmak isteyenler bu yönteme inanamayacaksınız… Meğer o kadar basitmiş ki yıllarca boşa uğraşmışız. İşte İbn-i Sina’nın o muazzam sırrı…

Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina özellikle de alternatif tıp için vazgeçilmez bir isimdir. Asırlar önce yaşamış, o zamandan bu zamana doğal iyileşme yöntemleri bırakmış olan İbn-i Sina’nın bir sırrı daha keşfedildi. Cildin ay gibi pasparlak ve tertemiz olması için meğer asırlar önce yöntemi bulmuş. Bu yöntemi denedikten sonra değişime inanamayacaksınız.

SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR CİLT

Birçok insanın oldukça önem verdiği sağlıklı ve temiz cilt, kolay kolay sahip olunabilen bir şey değil. Bazı kişilerde genetik yatkınlıktan dolayı basit olsa da bu oran oldukça az. Son zamanlarda da cilt bakımı sektöründeki popülerleşme insanların o alana yönelmelerine yol açtı. Doğru ve düzenli kullanımda işe yarasa da bazı ciltler bakım ürünlerine de farklı tepkiler gösterebiliyor. Bu noktada iş doğal yollara kalabiliyor.

yeni-proje-3-001.jpg

ASIRLAR ÖNCE İBNİ- SİNA BÜYÜK SIRRI VERMİŞ

Günümüzde oldukça önemli olan cilt sağlığı alanı o dönemlerde de hem yüz hem de vücut sağlığı anlamında önemliydi. Özellikle de salgın hastalıklar, vücutta çıkan yaralar, izler doğal yollarla iyileştirilirdi. İbn-i Sina ise o zamanlardan bu zamana aktarılan o sırrı keşfetmişti. İşte İbn-İ Sina’nın en doğal ve zararsız yöntemi…

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN SIRLAR

DÜZENLİ TEMİZLEME

Cildin yağ dengesini korumak cilt sağlığı için en önemli faktördür. Bunun için cildin düzenli temizlenmesi oldukça önemlidir. İbn-i Sina’da cildin derinlemesine temizlenmesi gerektiğini önermiştir. Daha sağlıklı bir cilt için cildinizi düzenli temizlemeye dikkat edin.

GÜL SUYU KULLANIMI

İbn-i Sina’nın bir diğer önerisi de gül suyu kullanımıdır. Neredeyse tüm cilt tipleri için uygun olan gül suyu cildi nemlendirmek için kullanılır. Öte yandan eski zamanlarda kırışıklıkları yok etmek için de kullanılmış.

yeni-proje-4-001.jpg

OĞUL OTU

Oğul otu, cildin yenilenmesi için önemli bir bitkidir. Cildi yenilenmesinin yanı sıra yaşlanma karşıtı bir etki de sağlamaktadır. Bunların yanı sıra sivilce, güneş yanığı ve bazı lekelere iyi geldiği de söyleniyor. Oğul otunun kullanımı için de 1 yemek kaşığı oğul otunu 1 su bardağı suda kaynatarak buzdolabında bekletmelisiniz. Bekletmeden önce suyunu süzmeyi unutmayın. Daha sonra günün dilediğiniz saatinde kullanabilirsiniz.

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacının cilt sağlığına sayısız faydası vardır. Ciltteki bakterileri yok etmeye yarayan çay ağacı iltihapların kurumasına, şişliklerin inmesine ve kızarıkların geçmesine yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN