Ihlamuru faydasını on katına çıkarıyor! Bu şekilde hazırlanırsa boğazları tertemiz yapıyor, ciğerleri açıyor

Ihlamuru faydasını on katına çıkarıyor! Bu şekilde hazırlanırsa boğazları tertemiz yapıyor, ciğerleri açıyor

Sağlığa çok iyi gelmesi ile bilinen ıhlamur, bu şekilde tüketildiğinde çok daha faydalı hale geliyor. Resmen etkisi on katına çıkarken vücudunuzda bir kalkan görevi görüyor. Ciğerleri açan, boğazları temizleyen bu yöntem özellikle de kış mevsiminde işinize çok yarayacak.

Kış aylarına sayılı günler kala ve okulların açılması ile hastalıklar yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Özellikle de kış mevsiminde en çok tüketilen içeceklerden biri olan ıhlamurun ise sağlığa faydaları say say bitmiyor. Hele ki bu şekilde tüketenler adeta sihirli bir güç tarafından korunur hale geliyor. İşte ıhlamurun mucizevi tüketim şekli…

SOĞUK HAVALARIN GÜÇ DEPOSU

Havaların soğumaya başlaması ile grip gibi hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Özellikle de Kovid-19’un yeni varyantı olan erisin çıkması ile hastalık riski daha da yükseldi. Dolayısıyla insanlar bağışıklıklarını güçlendirecek, hasta olmalarını engelleyecek çözüm yollarına başvurmaya başladı. Bu çözüm yollarından en birincisi ise ıhlamur gibi bitki çaylarından geçiyor.

Ihlamur çiçeğinin ve yaprağının fiyatı bu sene 750 liralara kadar çıkarken doğal şifa kaynağından vazgeçmek istemeyenler almaya devam ediyor. Sağlığa verdiği faydalardan dolayı kış mevsiminin olmazsa olmazı ıhlamur, klasik yönteminin yanı sıra bazı karışımlarla etkisini kat be kat artırıyor.

Yalnızca bizim ülkemizde değil Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’nın doğu bölgelerinde de yetişen ıhlamur, dünya çapında en çok tüketilen bitki çaylarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-1.jpg

IHLAMURUN FAYDALARI

Ihlamur çayı, grip, nezle, soğuk algınlığına iyi gelmesi ile bilinirken bunların yanı sıra öksürüğü de adeta bir ilaç gibi kesip atıyor.

Öte yandan ateş düşürücü etkisi olan ıhlamur, terletme özelliği ile solunum yolu hastalıklarına da iyi geliyor. Boğa ağrısı, öksürük, nefes darlığı yaşayan kişilerin sık sık tüketmesi gereken bitki çaylarından biri olan ıhlamur, iltihap önleyici özelliği ile de oldukça popüler.

Tüm bunların yanı sıra, sindirimi rahatlatıyor, stres ve kaygının azalmasına yardımcı oluyor, toksinlerin atılmasını sağlıyor, mide rahatsızlıklarına iyi geliyor.

IHLAMUR SADECE HASTA OLUNDUĞU ZAMAN İÇİLMEZ

Ihlamur içilmesi için hasta olmayı beklememek gerektiğini ifade eden Metin Karaca, "Ben Rize’de 40-45 yıllık aktarıcılık yapıyorum. Ihlamur çiçeği ve ıhlamur yaprağı olmak üzere 2 şekilde satıyoruz. Pandemi döneminden çıktık. Hepimiz güzel ağzımızı burnumuzu kapatıp korunuyorduk. Fakat şimdi biraz gevşedik maskeleri çıkarınca gripler artmaya başladı. Ihlamur içmek için hasta olmanıza gerek yok. Ihlamur içtiğiniz anda devamlı sizi korur yani gribe karşı bağışıklığınız artar. Yalnız ıhlamurun az bilinen bir özelliği de var benim çok sevdiğim, ıhlamur sinir sistemlerine çok iyi gelir. Zaten grip olan hasta olan biraz da sinirden olur, dolayısıyla ıhlamur içmek ikisini bir arada götürmek açısından çok iyi olur" diyor.

ZERDEÇALLA BERABER ETKİSİ ARTIYOR

Ihlamurun başka bitkilerle beraber de tüketilebileceğini ifade eden Karaca, “Ihlamur şimdi bitkiler popülerleştikçe akademisyenler de daha çok araştırmaya başladı. Ihlamura biraz tarçın atarsanız bu balgamı sökebilir bir avuç ıhlamuru 2 litre suya atarak yapabiliriz. Bir de havlıcan var bunu da atarsanız kış aylarında sizi daha mukavemetli içerden dirençli tutabilir. Bir tane zencefil atarsanız antibiyotik özelliği görülebilir.

Bir tane zerdeçal atarsanız ciğerleri grip hastalıkları en çok ciğerleri rahatsız ettiği için akciğerlere faydalı olabilir. İçerisine ada çayı atarsanız boğazınıza iyi gelebilir ayrıca kuşburnu katarsanız C vitamini artabilir. Ayrıca içerine olmadıysa papatya atarsanız içerinizde bulunan zehri atabilir. Barış Manço'nun 'Nane Limon Kabuğu' şarkısında geçtiği gibi içilebilir” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN