Ihlamuru hiç bilmeden tüketiyormuşuz! Asıl doğrusu olan buymuş... Böyle içinde vücuda 10 kat faydası var

Ihlamuru hiç bilmeden tüketiyormuşuz! Asıl doğrusu olan buymuş... Böyle içinde vücuda 10 kat faydası var

Ihlamuru yıllardır yanlış tüketiyormuşuz! Ihlamuru eğer böyle tüketirseniz faydası 10 kat daha fazla artacak! İşte ıhlamurun doğru tüketimi...

Kış ayları yaklaşıyor ve üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığı bu dönemde, ıhlamurun grip gibi salgın hastalıklara karşı etkili olduğu biliniyor. Özellikle pandemi sonrası, insanlar ıhlamurun sağlığa olan faydalarına daha fazla ilgi gösteriyorlar. Ancak ıhlamurun mucizevi etkilerinden tam anlamıyla faydalanmak için doğru demleme yöntemini bilmek gerekiyor.

IHLAMURUN FAYDALARI NELER?

ihlamur-cayi-nasil-demlenir1.webp

Ihlamur, içerdiği güçlü antioksidanlar sayesinde gribal enfeksiyonlar, soğuk algınlığı ve nezle tedavisinde etkilidir. Aynı zamanda ıhlamurun sıcak çayı, boğaz ağrısı ve öksürüğe karşı etkili bir çözüm sunar. Bu bitkinin sinirleri yatıştırdığı ve uykusuzluk sorunlarını hafiflettiği de biliniyor.

DOĞRU IHLAMUR TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

ihlamur-cayi-nasil-demlenir2.webp

Ancak ıhlamurun faydalarını tam anlamıyla elde etmek için doğru demleme yöntemi önemlidir. İşte ıhlamuru doğru demlemek için bazı ipuçları:

  • Ihlamur çiçeklerini kaynatmak yerine, sıcak suya eklemek daha iyidir. Kaynatma işlemi ıhlamurun polifenol içeriğini azaltabilir.

  • Ihlamur çiçeklerini 80-90 derecelik sıcak suda, 5-10 dakika demleyerek tüketmek en iyisi olacaktır.

  • Demlenmiş ıhlamur çayına damak zevkinize uygun olarak limon, bal, tarçın gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

  • Soğuk yaz günlerinde, 1 avuç taze ıhlamur çiçeğini 1 litre suyla birleştirerek soğuk infüzyon yapabilirsiniz.

  • İhtiyaca bağlı olarak, ıhlamura ek olarak kuşburnu, zencefil, ada çayı, tarçın, bal gibi malzemeleri ekleyerek çeşitli sağlık sorunlarına karşı koruma sağlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN