İki dakika içinde yaşam sürenizi öğrenin! 8 puanın altındaysa durum kötü! O puandaysanız eğer 6 yıl ömrünüz kaldı

İki dakika içinde yaşam sürenizi öğrenin! 8 puanın altındaysa durum kötü! O puandaysanız eğer 6 yıl ömrünüz kaldı

İki dakika içinde yaşam sürenizi öğreneceğiniz test paylaşıldı! Eğer testten 8 puanın altında bir puan elde ederseniz durum kötü! Şayet o puanın altında iseniz 6 yıl ömrünüz kaldı...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sağlanan verilere göre, Türkiye'de ortalama yaşam süresi 2019'dan bu yana kademeli olarak azalıyor. 2019-2021 döneminde 77,7 yıl olan ortalama yaşam süresi, 2020-2022 döneminde 77,5 yıla geriledi. Önceki dönemde ise 2017-2019'da 78,6 yıl olarak kaydedilmişti.

"OTURURKEN AYAĞA KALKMA" TESTİ İLE YAŞAM SÜRENİZİ ÖĞRENİN

test.jpg

Avrupa Kardiyoloji Derneği bünyesinde çalışmalar yapan bilim insanları, yaşam süreleri ve yaşam kalitesini değerlendirmek için "Otururken Ayağa Kalkma" testini geliştirdi. Binlerce kişi üzerinde uygulanan bu test, bireylerin yaşam beklentisini belirlemeye yardımcı oluyor.

TEST NASIL YAPILIR?

Test, 10 puan ile başlıyor ve kişiden tek bir hareketi doğru bir şekilde gerçekleştirmesi isteniyor. Testte bağdaş kurup ellerin ve kolların bacaklarla bağlantısını kesmeden kalkma becerisi değerlendiriliyor. Eller, dirsekler, yan bacak veya ön kol kullanıldığında her bir müdahalede bir puan kaybediliyor. Bağdaş pozisyonunda desteksiz doğrudan kalkmak 10 puan kazandırıyor.

3 PUAN ALTINDAYSANIZ 6 YIL İÇİNDE ÖLME RİSKİ YÜKSEK

Avrupa Kardiyoloji Derneği'ne göre, test sonucunda 0 ila 3 puan arasında alan bireylerin önümüzdeki 6 yıl içinde ölme riski, yaşıtlarına göre 6 kat daha fazla. 8'in altında puan alanların ölüm riski daha yüksek olup, ideal olarak 8 ila 10 arasında bir puan alınması öneriliyor.

Test genellikle 50 ila 80 yaş arasındaki kişilere yöneliktir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN