Kabuğunu çöpe atanlar bin pişman olacak! Kendisi kadar kabuğunda da maharet varmış: Bir bardak içen dipçik gibi oluyor

Kabuğunu çöpe atanlar bin pişman olacak! Kendisi kadar kabuğunda da maharet varmış: Bir bardak içen dipçik gibi oluyor

Bu kuruyemişin kabuğunu çöpe atanlar duydukları karşısında hem şaşkına dönecek hem pişman olacak. Sadece kendisi değil kabuğu da şifa saçıyormuş. Kabukları kaynatıp suyunu içen dipçik gibi olacak. İşte detaylar…

Sağlığa faydalı besinler arasında yer alan ve ilk sıralarda bulunan fındık, sadece kendisiyle değil aynı zamanda kabuğu ile de resmen şifa saçıyor. Şimdiye kadar fındık kabuklarını çöpe atanlar bunu duyunca pişman olacak. Peki fındık kabuğu ne işe yarıyor? Fındık kabuğunun sağlığa faydaları neler? İşte merak edilen tüm detaylar…

yeni-proje-33.jpg

CİLT SAĞLIĞI İÇİN BİRE BİR

İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan kuruyemişler arasında bulunan fındık kabuğu ile de şifa saçıyor. Fındık kabuğundaki antioksidanlar cilt sağlığına destek verirken cildin serbest radikaller tarafından zarar görmesini engelliyor ve daha canlı bir görünüm sağlıyor. Bilimsel olarak elde edilen bilgiler kapsamında fındık kabukları ciltteki iltihaplanmayı azaltıyor bu sayede de akne gibi cilt sorunlarının önüne geçiyor.

yeni-proje-34.jpg

KAYNATARAK İÇMEK ŞİFA SAÇIYOR

Fındık kabuklarını kaynatarak içmek, özellikle de kış aylarında daha fazla görülen nezle ve grip gibi sorunların karşısında savaşıyor. Düzenli olarak tüketilen fındık kabuğu suyu bağışıklık sistemini kuvvetlendirir iken aynı zamanda geçmeyen öksürüğe de şifa oluyor. Tüm bunların yanı sıra sıtma ve sara gibi hastalıklarla da mücadele ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN