Kadınlarda Kalp Krizi Belirtileri, Ne Olur, Ne Kadar Sürer Ve Ne Yapmalı?

Kadınlarda Kalp Krizi Belirtileri, Ne Olur, Ne Kadar Sürer Ve Ne Yapmalı?

Kadınlarda önde gelen ölüm nedenlerinden biri olarak gösterilen kardiyovasküler hastalıklar, her geçen gün daha fazla sayıda kadının bu rahatsızlıkları hayatlarının farklı evrelerinde yaşayacaklarını ortaya koyuyor. Kadınların özellikle menopoz dönemi sonrasında bu hastalığa yakalanma ihtimalleri daha yüksek olduğu belirtilirken bu gerçek şu an çoğu kadın tarafından göz ardı ediliyor.

Kardiyovasküler hastalıklar, kadınlarda önde gelen ölüm nedenlerinden biri olarak görülüyor. Araştırmalar aslında, giderek daha fazla sayıda kadının bu rahatsızlıkları hayatlarının farklı evrelerinde yaşayacaklarını ortaya koyuyor.

Kadınların özellikle menopoz döneminden sonra bu hastalığa yakalanma ihtimalleri daha yüksek. Ne yazık ki, şu anda, bu gerçekler çoğu kadın tarafından göz ardı ediliyor. Kadınlarda kalp krizi belirtileri aslında erkeklerden çok da farklı değildir, ancak zamanında tepki verebilmek için bu ufak farklılıkları bilmek gerekiyor.

Aslında, insanların kardiyovasküler risk faktörlerine göre hareket etmeleri mümkün. Ancak yaş ve bazı genetik faktörler insanları bu hastalıklara daha açık hale getirebiliyor. Her halükarda kronolojik yaş ile biyolojik yaş arasında bir fark var: ikincisi herkesin gösterdiği yaş ve yaşam tarzı kişinin hastalığa yakalanma ihtimalini değiştirir. Kalbin işlevleri için faydalı olan dengeli bir diyet veya sigarayı bırakmak gibi sağlıklı yaşam tarzına geçmek, her durumda genel sağlık durumunu iyileştirmeye yardımcı olacaktır.

kalbo.jpg

KADINLARDA KALP KRİZİ BELİRTİLERİ, NE OLUR, NE KADAR SÜRER VE NE YAPMALI?

Bu nedenle kalp krizine kadar uzanabilen koroner kalp hastalığı ile ilgili semptomlar, kadınlarda erkeklerden biraz farklılık gösterir. Bu belirtilerin, örneğin erkeğin yakalandığı nöbetlerden daha az yoğun olması, kadınların hastalığı daha az ciddiye almasına neden olur. Kadınların ağrıları, daha ince ve yanıltıcı sinyaller üretecek olan daha küçük koroner damarları olduğundan erkeklere göre daha hafiftir. Ayrıca kadınlarda semptomlar klasik, yani kol veya göğüste karakteristik ağrı şeklinde olmayabilir. Bunun yerine, kendilerini omuzlarda, göğsün ortasında ve daha sonra sağ kola yayılan ağrılarla ve artroza benzer ağrılarla ifade edebilirler .

KADINLARDA KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NE KADAR SÜRER?

Kadınların kardiyovasküler hastalık belirtileri konusunda daha az dikkatli olmaları onları daha yıkıcı sonuçlara açık hale getiriyor. Bu sebeple kadınlar yeterli yardımı almak için hastaneye çok geç gitme riskini taşırlar. Bu da tedavide geç kalınma ihtimalini artırır. Kadınlarda semptomlar, konuya bağlı olarak erkeklerden daha uzun veya daha kısa sürer. Genellikle, miyokard enfarktüsünün tipik özelliği olan göğsün ortasında salınan tipik ağrı, nefes darlığı ile birlikte 10 ila 15 dakika sürer.

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ DURUMUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Kalp krizi sırasında, müdahalenin hızlı olması gerektiğinden, doktorunuzu beklemenin veya aramanın bir anlamı yoktur. Kalp krizi geçirmiş olduğunuza dair en ufak bir şüpheniz varsa, derhal gerekli tedaviyi almak için mutlaka acil servise götürülmeli veya 112'yi aramalısınız.

Editör Notu: Makalede belirtilen ipuçları ve öneriler yalnızca genel bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiye olarak yorumlanmamalıdır. Herhangi bir fitness programına başlamadan veya diyetinizde herhangi bir değişiklik yapmadan önce daima doktorunuza veya diyetisyeninize danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN