Kahvaltıda çorba içmenin 8 faydası! Osmanlı padişahları da sabah çorba içerdi: Meğer bir bildikleri varmış

Kahvaltıda çorba içmenin 8 faydası! Osmanlı padişahları da sabah çorba içerdi: Meğer bir bildikleri varmış

Çorba, hiç şüphesiz ki soğuk havaların gelmesiyle birlikte sofraların vazgeçilmezi haline geldi. Sağlıklı şekillerde de hazırlayabileceğimiz çorbayı günün ilk öğünü olarak tüketebiliriz.

Sabah kahvaltılarında da severek tüketilen çorba Osmanlı'dan beri sofralarımızın vazgeçilmez parçası haline geldi. Hastalıklara karşıda şifa deposu olan çorba günün her saatinde rahatlıkla tüketebiliriz.

Wellbeing Uzmanı ve Chef Pelin Bozkurt Bilgiç, doğru malzemelerle yapılan çorbanın , yemek kadar doyurucu olduğunu söyledi. Ayrıca sabah içilen çorbanın şekerli, karışık, alışılmış kahvaltı yerine harika bir alternatif olabileceğini dile getirdi.

cesit.jpg

Uzman isim özellikle sebzeli çorbaların, yüksek besin içeriğinin düşük enerji yoğunluğu ile birleştirdiği için harika bir seçenek olduğunu söyledi. Bilgiç; kahvaltıda çorba içmenin sekiz faydasını sıraladı.

1. SİNDİRİM SÜRESİNİ UZATMAZ

Yemeklerdeki lif oranı yüksek olduğunda tok tutma süresi de uzun sürer. Ancak sindirimin uzaması, vücudumuzu yorar. Bu doymak için karbonhidrat ağırlıklı, yağlı ve ağır yemekler yerine çorbayı tercih edin.

corb.jpg

2. DAHA FAZLA YEMENİZİ ÖNLER

Çorba, fazla yer kaplayarak hemen doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırır. Sağlık açısından, ilk öğün olarak çorba içmek her zaman daha iyidir ve isterseniz ardından yine kolay sindirilen besinlerle devam edebilirsiniz.

3. SEBZE KOYMAK DAHA SAĞLIKLI YAPAR

Çorba pişirirken sebzelerle destekleyip besin değerinin arttırabiliriz. Baharatlar ile sonrasında ekleyeceğiniz maydanoz ve dereotu gibi yeşillikler ile daha sağlıklı ve lezzetli hale getirebilirsiniz.

mercimrk.jpg

4. MUTFAKTA ZAMAN KAZANDIRIR

Çorba yaparken sebzeleri karıştırmak size aynı zamanda pratiklikte sağlayacaktır.

5. SİZİ MUTLU EDER

Yemeğin aynı zamanda ruhumuzu da beslediğini bilmelisiniz. Yaptığınız yemekle ne kadar çok bağ kurarsak, şifası da o kadar hızlı ve etkili olur.

6. SIVI ALIMINI DESTEKLER

Çorbalar vücudun sıvı alımını destekleyen lezzetli alternatiflerdir. Su içeriği yüksek olan çorbalar, özellikle yaz mevsimlerinde vücudun susuz kalmasını önler.

soguk.jpg

7. VÜCUDUN NEMİNİ KORUR

Çorba vücudunuzun nemli kalmasına da yardımcı olur. Çorba, içeriğindeki mineraller sayesinde vücudunuzun nemini korumasına yardımcı olur.

8. ISINMANIZA YARDIMCI OLUR

Soğuk havalarda üşüdüğünüzde bir kase çorba içmek içinizi ısıtacaktır. Vücut sıcaklığınızı artırmak ve sizi içten dışa ısıtmak için özellikle kışın mevsimsel kök sebzelerden ve baharatlardan yapılmış sıcak çorba içebilirsiniz.-

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN