Kahve telvesini sakın çöpe atmayın! Kahve telvesinin 5 faydasını öğrenince bir daha çöpe dökmeyeceksiniz

Kahve telvesini sakın çöpe atmayın! Kahve telvesinin 5 faydasını öğrenince bir daha çöpe dökmeyeceksiniz

Kullanılmış kahve telvesini atmak için genel yönteminiz nedir? Kaderleri çöp öğütücüsünde mi yatıyor? Görünüşe göre, kahve deneyimi kupanızın son yudumuyla bitmek zorunda değil. Kullanılan kahve telvesi tekrar hayta vermeye devam ediyor. Nasıl mı?

Her sabah evde kahve yapıyorsanız, sonrasında kahve telvelerini çöpe atmaya alışmış olabilirsiniz. Ancak son zamanlarda kahve telvesi yeniden kullanımları ilgi odağı haline geldi. Kahve telvesinin evde ve bahçede kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Cildi ve yüzeyleri peeling yapmak için mükemmel bir dokuya sahiptirler, doğal olarak havanın kokusunu giderirler ve aslında dünyayı gübreleyen bileşikler içerirler.

Kullanılmış kahve telvesinin bu kadar çok yönlü olabileceğini kim bilebilirdi?

coffeegrounds-header.jpg

1. TEMİZLEYİCİ KAHVE OVMASI YAPIN

Kahve vücut peelingi, cildi pul pul dökmek için mükemmel bir yoldur, bakteri, kir ve ölü cilt hücrelerinin oluşumunu azaltır. Günlük veya hafta boyunca kullanmak, eski cilt hücrelerini azaltacak ve yeni hücrelerin ortaya çıkmasına izin verecektir. Cilt tonunu iyileştirdiğini ve gözlerinizin altındaki koyu halkaları azalttığını fark edebilirsiniz.

2. SELÜLİTİ AZALTIN

Selülit için kahve telvesi ve nasıl çalıştığı hakkında çok fazla merak var. İçerisindeki kafein kan damarlarının genişlemesini destekler ve cildi sıkılaştırarak selülit görünümünün azalmasına yardımcı olur. Bunun da ötesinde, bu selülit için kendin yap kahve peelingi cildi eksfoliye eder ve ilgili bölgelere masaj yapıldığında, bu hareket doku ödemini azaltır ve kolajen üreten hücre aktivitelerini uyarır. Araştırmalar, bunun yağ hücrelerinin aktivitesini azaltabileceğini ve selüliti azaltabileceğini düşündürmektedir.

6006abdac9de3d058854c5d4.webp

3. DOĞAL SAÇ BOYASI YAPIN

Kahvenin doğal saç boyası olarak kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Kalıcı saç boyası ile aynı etkilere sahip değildir, ancak saçınızı biraz daha koyu yapan bir toner olarak çalışabilir. Saçınızı boyamak için demlenmiş koyu kavrulmuş kahve ve kahve telvesini herhangi bir saç kremi ile karıştırın. Daha sonra temiz, nemli saça uygulayın ve en az bir saat bekletin. Sonra yıkayın. .

4. SAÇINIZI VE SAÇ DERİNİZİ TEDAVİ EDİN

Kahve telvesinin cilt için kullanımı doğal bir eksfoliyatör görevi gördüğü gibi, saçınızda ve saç derinizde de kullanılabilir. Kafa derinize masaj yapmak, ölü deri hücrelerini ve saç köklerini uyaran birikmeyi ortadan kaldıracaktır. Araştırmalar, saç köklerine kafein uygulandığında saç büyümesini bile teşvik edebileceğini gösteriyor. Bunun da ötesinde, saçınızın ekstra parlak görünmesini de sağlayabilir.

Kahve telvesini saçınızda kullanmak için avucunuzu telve ile doldurun, saçınıza ve saç derinize 1-2 dakika masaj yapın, ardından durulayın ve her zamanki gibi şampuanlayın.

5. DOĞAL KOKU GİDERİCİ YAPIN

Kullanılmış kahve telvesi için kolay kullanımlar arıyorsanız, onları bir bardağa koyun ve buzdolabınızda bekletin. Tıpkı kabartma tozu gibi doğal bir koku giderici olarak çalışırlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN