Kalorisi Düşük Ve Çok Lezzetli, Kalsiyum Ve Fosfor Açısından Zengin Bu Mevsim Sebzeleri İle Yaza Fit Girin

Kalorisi Düşük Ve Çok Lezzetli, Kalsiyum Ve Fosfor Açısından Zengin Bu Mevsim Sebzeleri İle Yaza Fit Girin

Bahar mevsiminin gelmesi ile pazar ve market tezgahları da renklenip çeşitlendi. Sizde kışın aldığınız kilolardan şikayetçi olup hemen diyete başladıysanız mutlaka kalorisi düşük ve çok lezzetli, kalsiyum açısından zengin bu mevsim sebzelerini tüketmelisiniz.

Artık bahar mevsiminin kalbine girmiş bulunuyoruz. Aslında yılın bu zamanı bize güneşin ilk ışıklarını vermenin yanı sıra kuşkonmaz, agretti, çilek ve hindiba gibi meyve ve sebzelerin lezzetli örneklerini de sofralarımıza getiriyor. Bunların hepsi, bilmeye değer değerli miktarda lif, vitamin ve besin içerir. Bu nedenle bugün bu ayın tipik ürünlerinden birinden bahsediyoruz. Aslında, bu bahar çiçeklerinin kalorisi düşük ama tadı zengin, her yemeği süslemek için mükemmel. Ne olduklarını ve onları ustaca nasıl hazırlayabileceğimizi öğrenelim.

basliksiz-12.jpg

KABAK ÇİÇEĞİ NASIL PİŞİRİLİR?

Kabak çiçekleri, kabak bitkilerinin büyük, yenilebilir çiçekleridir. Ülkemizde özellikle Ege Bölgesinde kabak çiçeklerinden hem lezzetli hem de hoş görünümlü dolmalar yapılır. Bunlar çeşitli şekillerde kullanılabilir. Çoğu insan onları meze olarak sever. Bunlar bir tavada veya fırında pişirilebilir, ayrıca bol miktarda yağda kızartılabilir. Ancak hem risotto hem de makarna için ilk yemeklerde de kullanılabilirler. Alternatif olarak mükemmel bir garnitür de olabilirler. Bunları bir tavada yağ ve taze soğan ile soteleyin ve badem dilimleriyle süsleyin. Veya hem taze mantı hem de tuzlu turtalar için hassas bir dolgu olabilirler. Ayrıca kabak çiçekleri dondurucuda saklanabilir, konservesi ya da turşusu yapılabilir hatta kurutulmuş olarak da kullanılabilir.

1200x627-kabak-cicegi-dolmasi-tarifi-kabak-cicegi-dolmasi-nasil-yapilir-1569441798947.jpg

KALORİSİ DÜŞÜK VE ÇOK LEZZETLİ, KALSİYUM VE FOSFOR AÇISINDAN ZENGİN BU MEVSİM SEBZELERİ İLE YAZA FİT GİRİN

Şimdi de besin değerlerinin ne olduğunu öğrenelim. Lif ve su açısından doğal olarak zengin olduklarından çok az kalori içerirler. Aslında, her 100 gr için 12 kalori içerirler. Ayrıca, bileşimleri onları kabızlığa karşı mükemmel müttefikler yapacaktır. Ayrıca tamamen kolesterol içermezler ve bu nedenle bu tür sorunları olanlar tarafından da tüketilebilirler.

KALSİYUM VE POTASYUM İÇERİYOR

Çok hafif olduklarından, tabii ki kızartılmamaları koşuluyla, kilo verme diyet için geçerli bir yardımı temsil edebilirler. Ayrıca birçok besin içerirler. En dikkate değer olanı kesinlikle kalsiyum ve potasyumdur. Birincisi iskeletimizin ve dişlerimizin sağlığı için önemlidir. İkincisi ise vücudun enerji mekanizmalarını düzenlemek için gereklidir. Aslında eksikliği, düzensiz kalp atışı ve kas zayıflığı gibi ciddi sonuçlara yol açabilir. Son olarak, aynı zamanda zayıflamaya karşı mükemmel olan iyi bir C vitamini varlığına sahiptir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN