Karnabahar pişirirken yapılan 5 hata hem lezzetini hem de besleyiciliğini öldürüyor

Karnabahar pişirirken yapılan 5 hata hem lezzetini hem de besleyiciliğini öldürüyor

Karnabahar, kış aylarında en çok tüketilen sebzeler arasında yer alıyor. Peki, kızartması, haşlaması ve fırınlaması yapılan bu enfes sebzeyi hazırlarken yapılan 5 kritik hata nedir?

Çoğu ev hanımı karnabahar sebzesini pişirirken bilmeyerek bazı hatalar yapıyor. Bu yanlışlar yemeğin hem besleyiciliğini hem de lezzetini kaybetmesine yol açıyor. İşte, herkesin dikkat etmesi gereken mutfak hataları…

KARNABAHARLARI SUDA BEKLETMEK

Karnabahar, tıpkı baklagillerde gibi midede gaz oluşumuna neden olur ve pişirmeden önce 10 dakika kadar suda bekletilmesi gerekir. Fakat bu aşamada sade su yerine, tuzlu su kullanmanız çok daha etkili sonuç verir. Tuzlu suda bekletilen karnabahar, pişirme aşamasına geçmeden önce su altında yıkanmalı ve tuzdan arındırılmalıdır. Ardından haşlama tenceresine aktarabilirsiniz. Tuzlu su, karnabaharın gaz yapıcı özelliğini ortadan kaldıracaktır.

yeni-proje-2024-01-26t172203-389.jpg

SODA EKLEMEMEK

Karnabaharı en çok kızartma haliyle tüketiyorsanız ve yumurtalı yoğurtlu karışım ile marine ediyorsanız, bilmeniz gereken bir püf noktası var. Yumurtalı karışıma ekleyeceğiniz bir çay bardağı soda, kızartma esnasında çıtır çıtır ve lezzetli karnabaharlar hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

HAŞLAMA SUYUNA SÜT EKLEMEMEK

Karnabaharı haşlarken içine koyacağınız az miktarda süt, kötü kokuları yok eder. Ayrıca karnabaharın bembeyaz bir renkte olmasını sağlar. Süt, kokuları hapsederken sebzenin canlılığını da korur. Kısacası kaynama suyunun içerisine bir miktar süt eklemek, çok daha lezzetli karnabaharlar hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

yeni-proje-2024-01-26t172214-749.jpg

ŞOKLAMAYIN

Karnabahar gibi sebzeleri derin dondurucuda saklamak istiyorsanız, şoklama yapmanız gerekir. Fakat şoklama işlemini, pişirme aşamasında da uygulayabilirsiniz. Özellikle karnabaharı haşladıktan sonra kızartma veya fırınlama yöntemiyle pişirecekseniz, şoklama işlemini mutlaka deneyin. Haşlanan karnabaharı 2 dakika soğuk suda bekletmek, şoklama için yeterlidir. Bu işlem, karnabaharın lezzetini de korur.

LİMON SUYU EKLEMEYİ UNUTMAYIN

Haşlama suyuna ekleyeceğiniz limon suyu, karnabaharın pişirme esnasında renk kaybetmemesine yardımcı olur. Ayrıca haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke ve 2-3 dilim limon eklemek, ardından karnabaharları tencereye yerleştirmek, kokuyu önemli ölçüde azaltır. Bu tüyoyu kötü kokulardan kurtulmak ve karnabaharın rengini korumak için tercih edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN