Kelle paça sevmeyen bunu içsin! Kolajeni 10 tabak kelle paçaya bedel: Lokantaların yeni gözdesi oldu

Kelle paça sevmeyen bunu içsin! Kolajeni 10 tabak kelle paçaya bedel: Lokantaların yeni gözdesi oldu

Cilt güzelliğine önem verenler için uzmanlar kolajen zengini olan kelle paçayı tavsiye ediyor. Ancak, kelle paça sevmeyenler için yeni bir alternatif daha var. Öyle ki bu çorbanın kolajeni 10 tabak kelle paçaya bedel…

Kelle paça çorbası sağlık bakımından sunduğu faydalarla bilinse de ne yazık ki tadı her damağa hitap eden bir çorba değil. Bu durumda kelle paçanın faydalarını almak isteyenler yeni bir alternatif arayışına girmiş durumda. Eğer siz de aynı durumdaysanız işte herkesin yeni gözdesi olan ve faydalarıyla kelle paçayı aratmayan o çorba…

Yeşil mercimek ve kemik suyu ile yapılan çorba, sıcak bir yemek olduğu kadar hafif bir öğün olarak da görülüyor. Öyle ki bu çorbayı isteğinize göre çeşitli sebzeler ve baharatlarla da zenginleştirerek lezzetini artırabilirsiniz.

yesil-mercimek-corbasi-faydalari-1.jpg

KEMİK SUYUYLA YAPILAN YEŞİL MERCİMEK ÇORBASININ FAYDALARI NELERDİR?

Kolajen gibi temel yapı taşlarını içeren kemik suyuna ek olarak yeşil mercimek de protein açısından oldukça zengindir. Bu ikilinin bir araya gelmesi, vücudun ihtiyacı olan amino asitlerle proteinleri sağlıyor. Bu sayede dokuların onarımı ve kas gelişimi destekleniyor.

Kemik suyu, mineral ve vitaminleriyle dikkat çekiyor. Yeşil mercimek ise özellikle demir, foliks asit ve B vitamini deposudur. Tüm bunların birleşimi, vücudun ihtiyacı olan çeşitli mineral ve vitaminlerin alınmasına yardımcı oluyor.

yesil-mercimek-corbasi-faydalari-2.jpg

Kemik suyu, sindirim sistemine fayda sağlayan jelatin ile glisin gibi maddeleri içerir. Yeşil mercimek ise lif bakımından zengindir. Bu ikili, sindirim sistemine destek olarak sindirim sorunlarını en aza indiriyor ve bağırsak sağlığına destek oluyor.

Hem kemik suyu hem de mercimek bağışıklığı destekleyen besin maddeleri içerir. Antioksidanlar, amino asitler ve immün sistem için gerek duyulan besin maddeleri, vücudu hastalıklar karşısında koruyarak, bağışıklığın güçlenmesine katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN