Kemiklerinizi Besleyip Taş Gibi Yapıyor! Uzmanlar Uyardı, Her Gün Mutlaka Yiyin

Kemiklerinizi Besleyip Taş Gibi Yapıyor! Uzmanlar Uyardı, Her Gün Mutlaka Yiyin

Kemik erimesi günümüzde sıkça duyduğumuz sağlık sorunlarından birine dönüşmüş durumda. Çoğu kişi kemik erimesinin önüne geçebilmek için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Yapılan yeni bir araştırmada her gün düzenli olarak Jarlsberg peyniri tüketerek kemik erimesinin önüne geçilebileceği ortaya çıktı. Büyük gözenekli ve hafif sert tadıyla Jarlsberg peyniri, içeriğinde bol miktarda bulundurduğu K2 vitamini ile kemik erimesinin önüne geçiyor.

Çoğu kişi kemik erimesi rahatsızlığıyla ilgili araştırmalar yapıyor. Osteoporoz olarak da bilinen kemik erimesi günümüzde en çok karşılaştığımız sağlık sorunlarından biri. Peki kemik erimesine iyi gelen besinler neler? Bizde bu haberimizde sizin için kemik erimesine iyi gelen besinleri araştırdık. Bu besin içerisinde bulundurduğu K2 vitamini ile kemiklerinizi güçlendiriyor ve kemik erimesine karşı savaş açıyor. İşte o mucizevi besin...

KEMİKLERİ YENİLİYOR VE GÜÇLENDİRİYOR

Uzmanlar yaptıkları son araştırmalarında Jarlsberg peynirinin kemik sağlığına çok faydalı olduğunu keşfetti. Özellikle içeriğinde bol miktarda bulunan K2 vitaminini ile kemikleri baştan aşağı güçlendiriyor. Uzmanlar bu peynirin günlük olarak tüketmenin kemik büyümesi ve yenilenmesi için çok faydalı olacağını söylüyor.

a1-49.jpg

K2 VİTAMİ AÇISINDAN ZENGİN

Yapılan çalışmada iki grup belirlenerek birine K2 vitamini açısından zayıf olan küflü bir Fransız peyniri çeşitli Camembert verildi. Diğer gruba ise Jarlsberg peyniri verildi. Görülen sonuçlarda Jarlsberg tüketimiyle birlikte kemik büyümesi belirtilerinin arttığını, Camembert grubunda ise hafifçe düştüğü öngörüldü.

a4-8.jpg

KEMİK ERİMESİNE İYİ GELEN DİĞER BESİNLER

SARIMSAK

Sarımsağın östrojeni artırarak kemik kaybını azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var ki bu da menopozdan sonra kemik sağlığınız için büyük bir kazanç olabilir. Günlük bir doz sarımsak yemek, osteoporoz ve osteoartrit riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.

a7-2.jpg

BİBERİYE

Biberiye 100 g başına 317 mg kalsiyum ile yüksek kalsiyum içeren otlar arasındadır ancak mesela sütteki kalsiyum miktarı 100g başına 125 mg'dır
Bir kaç dal biberiyeyi taze olarak salatalarına eklemeniz, baharat olarak yemeklerde kullanmayı alışkanlık haline getirmeniz ya da biberiye çayı içmeniz kemiklerinize oldukça faydalıdır.

Bir yemek kaşığı biberiye 5,39 mg kalsiyum içerir bu da günlük kalsiyum ihtiyacınızın %1'ini çok basit bir yolla karşılayabileceğiniz anlamına geliyor. Kemiklerinizi güçlendirmek için harika bir yöntem.

MAYDONOZ

100 gr maydonozda 8 mg kalsiyum bulunur ancak maydonozun kemik sağlığına asıl etkisi içeriğindeki yüksek K vitaminidir. Bir çalışma, daha yüksek K vitamini alımının %22 daha düşük kırık riski ile ilişkili olduğunu buldu
Maydanoz, kemik sağlığı için gerekli bir besin olan K vitamini ile doludur . 1/2 fincan (30 gram), RDI'nin etkileyici bir şekilde %547'sini sağlar.

ADAÇAYI

Adaçayının bol miktarda sunduğu K vitamini kemik sağlığında rol oynar . Bu vitamindeki bir eksiklik, kemik incelmesi ve kırıklarla bağlantılıdır
British Columbia Üniversitesi'nden araştırmacılar, kırmızı adaçayından elde edilen bir bileşik kullanarak, osteoporoz sırasında kemiklerdeki kolajenin parçalanmasında önemli bir rol oynayan Cathepsin K (CatK) adlı bir enzimi seçici olarak bloke etmenin bir yolunu buldular.

a8-4.jpg

KEKİK

Kekik yağının kemik kaybına karşı potansiyel koruyucu etkiye sahip olduğu kabul edilmektedir. Araştırmalar, gıda katkı maddesi olarak ve çeşitli tıbbi uygulamalarda yaygın olarak kullanılan kekik yağının kemik erimesinin etkili inhibitörleri olduğunu ve kemik oluşumu ve iltihaplanmaya faydaları olduğunu göstermektedir.

a10-001.jpg

Kekik esansiyel yağı esas olarak timol, karvakrol, terpinen ve karyofillen içerir. Kekik yağı, kemik erimesi ve osteoporoza karşı biberiye yağından daha koruyucu etkiye sahiptir.

DEREOTU

Dereotu otu eklem ve kemik ağrılarına iyi gelir. Dereotu tohumları kemik ağrısını gidermek için masaj yapmak için kullanılabilir. Dereotu, iltihabı ve ağrıyı azaltan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Dereotu ayrıca kemiklerin gelişmesine ve beslenmesine yardımcı olur. Dereotu otu, osteoporoz gibi ciddi hastalıkları tedavi etmek için faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN