Kendisi küçük ama tam bir şifa deposu! Canan Karatay öneriyor... Zekanın gerilemesini engelliyor, sinir hücrelerini güçlendiriyor!

Kendisi küçük ama tam bir şifa deposu! Canan Karatay öneriyor... Zekanın gerilemesini engelliyor, sinir hücrelerini güçlendiriyor!

Prof. Dr. Canan Karatay, görüntüsü küçük etkisi büyük vitamin deposu bıldırcın yumurtasını şiddetle tavsiye ediyor. Ünlü doktor, bıldırcın yumurtasının sinir hücrelerini güçlendirip zeka gerilemesinin önüne geçtiğini söylüyor. Peki, bıldırcın yumurtasının diğer faydaları nelerdir? İşte, bıldırcın yumurtası faydaları...

Her fırsatta yumurtanın faydalarına dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, yine yumurtayı yere göğe sığdıramadı. Karatay'ın şimdiki övgüleri bıldırcın yumurtasına geldi. Ünlü doktor, bıldırcın yumurtasının zeka gelişimine olan etkisinin altını çizerek tüm faydalarından da bahsetti.

Fizik ile ruhsal gelişime katkı sağlayan bıldırcın yumurtası, küçük olsa da protein ile kalsiyum açısından normal yumurtaya göre daha zengin. Japonya halkı çocukların gelişimleri için her gün mutlaka iki bıldırcın yumurtası tüketimine dikkat ediyor.

BILDIRCIN YUMURTASI YARARLARI

Bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasından dokuz kat protein içerdiği için bağışıklığı çelik gibi güçlendirir. Vücudun ihtiyaç duyduğu bütün vitamin ile mineraller içerisinde mevcuttur. İçeriğindeki protein ise antioksidan görevindedir. Özellikle virüs ile bakterileri etkisiz hale getirirken, hasarlı hücreleri de yeniler.

 bıldırcın yumurtası faydaları

Toplumda on kişiden yedisinde ortaya çıkan alerjik rinit çalışma ritüelinin de önüne geçer. İçeriğindeki çinko ile bir saatlik sürede alerjiyi engelleyerek doğal ilaç görevi görür.

İnsan vücudunun günlük ihtiyacı A, B vitaminleri ile Pantotenik asit ihtiyacını da gidermektedir. Söz konusu acit vücudu kansere karşı korur. Aynı zamanda sinir sistemindeki akışı hiçbir aksaklık olmadan devam ettirir. Bu durum da beynin fonksiyonel işlevselliğini artırmaktadır. Alzheimer, demas gibi hastalıklar kadar zeka geriliğine karşı da savaş açar.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN