Kilo Vermenin En Kolay Yolu Bu! İşte Daha Hızlı Yağ Yakmanızı Sağlayacak 6 Mucizevi Yiyecek!

Kilo Vermenin En Kolay Yolu Bu! İşte Daha Hızlı Yağ Yakmanızı Sağlayacak 6 Mucizevi Yiyecek!

Kilo vermek isteyenler mutlaka bazal metabolizma hızlarını arttırmalıdır. Bazal metabolizma hızı, vücudun günlük yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmek için kullandığı enerji miktarıdır. Bütün gün parmağımızı bile kıpırdatmadan yatakta kalsak bile vücudumuz verimli çalışabilmek için enerji tüketecektir. Tüketilen bu enerjiler bazal metabolizma hızıdır. Bazı yiyecekler bazal metabolizma hızınızı hızlandırabilir, bu yüzden yağ yakıcı yiyecekler olarak adlandırılırlar.

Belli ki çeşitli günlük aktiviteler yaparak metabolizmamız hızlanıyor. Yürümek, koşmak, bisiklete binmek veya spor salonuna gitmek gibi fiziksel aktiviteler yaparak daha fazla enerji harcar ve dolayısıyla daha fazla kalori yakarsınız. Ancak fiziksel aktivite, sadece çaba sarf ettiğimizde daha fazla yağ yakmaya yardımcı olmaz. Gerçekte, zaman içinde düzenli ve sık fiziksel aktivite, bazal metabolizmanın artmasına izin verir.

haberici.jpg

BU YİYECEKLER SAYESİNDE DAHA HIZLI KİLO VERİN

Daha hızlı kilo vermek ve daha hızlı yağ yakmak isteyenler, fiziksel aktiviteye ek olarak sağlıklı ve dengeli beslenmelidir. Tabii ki, az yağlı ve dolayısıyla düşük kalorili yiyeceklerin alınmasına yardımcı olur. Ancak daha hızlı kilo vermek için diyete yağ yakıcı denilen gıdaları dahil etmek de faydalıdır. Yağ yakıcı besinler metabolizmayı hızlandıran ve dolayısıyla daha fazla enerji tüketimine izin veren besinlerdir.

DAHA HIZLI YAĞ YAKABİLECEĞİMİZ 6 YİYECEK

Lahana, brokoli ve savoy lahana yağ yakıcı besinlerdir. Bir hektogram lahana veya savoy lahanası vücuda sadece 25 kalori getirirken, 100 gram çiğ brokoli 34 kalori getirir. Bu sebzeler, çeşitli faydalarının yanı sıra içerdikleri bol miktarda B vitamini sayesinde iyi bir metabolizmayı garanti edenlere de sahiptir.

Yağlı tohumlar, özellikle susam olmak üzere yağ yakan başka bir besindir. Bu yiyecek aynı zamanda vücudun enerji tüketimini destekleyen B vitaminleri açısından da zengindir. Susam tohumları, kolesterolü kontrol altında tutmaya yardımcı olacağı için kardiyovasküler sağlıkta da önemli müttefikler olacaktır.

haberici2.jpg

ELMA SİRKESİNİ DENEYİN

Elma sirkesi de harika bir yağ yakıcı besindir. Yüz mililitre sirke sadece 21 kalori içerir. Bu nedenle beslenme uzmanları kalorisi kısıtlı diyetlerde tavsiye etmektedir. Diğer şeylerin yanı sıra, elma sirkesi tokluk hissini arttırır ve yağların emilimini kısmen engelleyebildiği görülmektedir. Son olarak bu besin bazı özellikleri sayesinde kandaki kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olacaktır.

Biber, daha hızlı yağ yakabileceğimiz 6 gıda listesine de ekleniyor. Aslında bu bitki bolca içerdiği B vitamini sayesinde metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Ancak bu bitki başka bir nedenle sağlığımız için çok değerli olacaktır. Bir araştırma, düzenli biber tüketiminin eksikliğinin belirli bir hastalıktan ölüm riskini nasıl artırabileceğini vurgulayabilirdi. Öte yandan düzenli olarak tüketilirse insan sağlığı için önemli faydalar sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN