Kış mevsiminde bu sebzeleri tüketenler demir gibi sağlam oluyor! Bu sebzeleri tüketin mucize etkiye şahit olun

Kış mevsiminde bu sebzeleri tüketenler demir gibi sağlam oluyor! Bu sebzeleri tüketin mucize etkiye şahit olun

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler besin değerleri açısından daha zengindir ve besleyici özellikleri daha yüksektir. Uzmanlarda her fırsatta bunu dile getiriyorlar. İşte kış mevsiminin en faydalı sebzeleri...

Mevsiminde yetişen sebze ve meyveler hem daha lezzetli, hem daha sağlıklıdır. Doğal olarak yetiştirildiği ve doğal yolla olgunlaştıkları için vitamin ve mineral açısından zengindirler ve daha lezzetli olurlar. Ayrıca, fiyat olarak da daha ekonomiktirler. İşte kış mevsiminin en faydalı sebzeleri...

brokoli-salatasi-5958-1.jpg

BROKOLİ

Brokoli çok miktarda besin ve vitamin içerir. Bu vitaminler arasında C, A ve K bulunur. Gün içinde bol miktarda brokoli yerseniz, önerilen günlük C vitamini dozunun %43'ünü zaten almış olursunuz. Brokoli yemenin bir diğer faydası da sülforafan içermesidir. Bu, belirli kanser türlerini önlemeye yardımcı olan bir maddedir.

karnabahar.webp

KARNABAHAR

Lahana A, B6, C ve K gibi vitaminler içerir. Ancak karalahananın hepsi bu kadar değil. Ayrıca potasyum, kalsiyum, bakır ve magnezyum içerir. Bu, düzenli olarak lahana yemenin sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebileceği anlamına gelir!

2856307-1200x627.jpg

LAHANA

Karnabahar C, K ve B6 vitamini içerir ve potasyum ve omega 3'lere sahiptir. Karnabaharın bir başka faydası da onu yiyerek kolin alımınızı artırmanızdır. Kolin hamileler için önemli olan bir maddedir.

5fabdce455427e0ef4fa61da.webp

MANTAR

Pek çok farklı mantar var ve hepsi besin açısından zengin. B vitamini kaynağıdırlar. B vitamini, kırmızı kan hücreleri yapmak için ihtiyacınız olan şeydir. B vitamini ayrıca sindirime yardımcı olur ve cildinizi sağlıklı tutar.

havuc-onecikan-2021.webp

HAVUÇ

Diyetinize ekstra vitamin eklemek istiyorsanız, yemek planlarınıza havuç eklemek isteyebilirsiniz. A, C ve K vitamini kaynağıdırlar ve bol miktarda lif içerirler. A vitamini özellikle görme için önemlidir ve lifler de diyetinizin önemli bir parçasıdır.

hmiwws1cbemajrp7hehsjq.webp

KUŞKONMAZ

Kuşkonmaz özellikle bağırsak sağlığınız için iyidir. Prebiyotik olarak işlev görürler ve bu, bağırsaklarınızı sağlıklı tutmanıza yardımcı olabilir. Kuşkonmaz, B9, C, A ve K gibi vitaminler açısından zengindir. Ancak sebzeler sadece bağırsaklarınız için iyi değildir, aynı zamanda hamile insanlar için de çok faydalıdır. Sapları, hamilelik söz konusu olduğunda gerekli bir besin olan folat içerir.

dolmalik-biber-1-kg-5f4f-4.jpg

DOLMALIK BİBER

Bu rengarenk sebzeler A, B6 ve C vitamini içerir ve potasyum ve lif kaynağıdır. Ve çok besleyicidirler. Bir kırmızı dolmalık biber yerseniz, önerilen günlük C vitamini alımınızın %150'sinden fazlasını alırsınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN