Kış soğuklarına adeta kalkan görevi görüyor! Üstelik bayıla bayıla yiyeceksiniz: Ballı meyve ile soğuğa direnç gösterin

Kış soğuklarına adeta kalkan görevi görüyor! Üstelik bayıla bayıla yiyeceksiniz: Ballı meyve ile soğuğa direnç gösterin

Kış soğuklarına resmen kalkan görevi görüyor! Üstelik bu lezzeti bayıla bayıla yiyeceksiniz! Üreticiler de, satıcılar da bol bol öneriyor! Ballı meyve ile soğuğa meydan okuyun...

Kış aylarında artan enerji ihtiyacının karşılanmasında balın önemli bir besin kaynağı olduğu vurgulanırken, Van'daki bal üreticileri ve satıcıları mevsimsel hastalıklara karşı ballı meyve tüketimini öneriyor.

BALLI MEYVE GRİBE KARŞI ETKİLİ

balli-meyve-tabagi-1-001.jpg

Soğuk havalarda özellikle enerji kaybının daha fazla hissedildiğini belirten bal satıcısı Mesut Elasan, kış mevsiminde bağışıklık sisteminin zayıfladığını dile getirdi. Bu dönemde vücut direncini artırmak için bal ürünlerinin tüketilmesinin önemine dikkat çeken Elasan, özellikle C vitamini bakımından zengin meyvelerle birlikte balın tüketilmesinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguladı.

Balın içerdiği antioksidanlar sayesinde gribe karşı etkili olduğunu belirten Elasan, "Özelikle kışın çok tüketilen meyvelere bal döküp, bu haliyle vatandaşlarımıza tavsiye ediyoruz. Gribal enfeksiyonlara karşı bal antioksidan içerdiği için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Bal sevmeyen çocuklar için de balı sevdirmek için meyveyle birlikte tavsiye ediyoruz. Bu şekilde çocuklarınıza ballı meyve salatası yedirin. Diğer taraftan bal sevmeyen çocuklara balı süt veya meyve sularına atıp içirebilirsiniz" diye konuştu.

balli-meyve-tabagi-2-001.jpg

Öte yandan, Türkiye'nin uzaya gönderdiği ilk astronot Alper Gezeravcı'nın yer çekimsiz ortamda propolis deneyi için propolisle ilgili deneyin başarılı olacağına inandıklarını dile getiren Elasan, "Türk astronotumuz uzaya çıktı ve yanında test için propolis götürdü. Arıcılar olarak çok sevinçliyiz. Propolisle ilgili yapılacak deneyin başarılı olacağına eminiz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN