Kısır Olmak İstemiyorsanız Bunları Sakın Yapmayın! Bunları Yapanların Sperm Sayısı Düşüyor Kısırlığa Davetiye Çıkarıyor

Kısır Olmak İstemiyorsanız Bunları Sakın Yapmayın! Bunları Yapanların Sperm Sayısı Düşüyor Kısırlığa Davetiye Çıkarıyor

Uzun araştırmalar sonucunda erkeklerdeki sperm sayısının yüzde 50'den fazla düştüğü ön görülürken buna bağlı kısırlık oranlarıda giderek artmaya devam ediyor. Peki kısırlığa yol açan sebepler neler? yanlış beslenme kısırlağa yol açarmı? sorularınızın cevabını haberimizde detaylarıyla paylaşıyoruz.

Erkeklerde kısırlığa yol açan sebepler farklı nedenlerden dolayı olsada en sık rastlanan beslenmeden kaynaklı etkenler olarak ön görülüyor. Özellikle düzensiz beslenme, yediğimiz yemekler ve içeceklere dikkat etmemiz gerekiyor.

AŞIRI FAST FOOD VE KAHVE TÜKETİMİ SEBEP OLUYOR

Araştırmalar sonucu Türkiye üzerinde ki erkek kısırlığı artmaya devam ederken uzmanlar bu durumun önüne geçmek için açıklamalar yapıyor. Buna bağlı kısırlığa yol açan en sık rastlanan sebepleri sıralamak gerekirse, obezite, fazla kahve tüketimi, fast food yemek, aşırı sıcak ortamda çalışmak da kısırlığa davetiye çıkarıyor.

kahve.jpg

STEROİD VE ANABOLİKLERDEN UZAK DURUN

Diğer yandan enfeksiyonlar, ilaç kullanımıda sperm üretimini ve sağlığını etkileyerek sorunlara sebep olabilir. Kas gücünü ve büyümesini sağlamak için kullanılan steroid, anaboliklerde sperm sayısını ve kalitesini azaltıyor.

ERKEKLERDE KISIRLIK TEŞHİSİ NASIL YAPILIR?

Çok sayıda kısırlık problemi yaşayan çiftin, kısırlığa sebebiyet verecek birden fazla nedeni vardır, bu nedenle muhtemelen çiftin bir doktora görünmesi gerekecektir. Kısırlığın nedenini belirlemek için bazı testler gerçekleştirilir. Bazı durumlarda, bir neden tanımlanmaz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN