Kuran-ı Kerim'de de faydaları anlatılmış! Şifa deposu ayvadan aç karına bir tane yerseniz...

Kuran-ı Kerim'de de faydaları anlatılmış! Şifa deposu ayvadan aç karına bir tane yerseniz...

Sonbaharın gelmesiyle tezgahlarda yerini alan ayva meyvesinin birçok faydası bulunmakta. Sağlık için son derece faydalı olan bu meyveyi aç karına tüketirseniz neler olduğunu biliyor muydunuz?

Bağışıklık sistemini desteklemekte önemli bir rol oynayan ayvanın tüketim şekilleri farklılık gösterir. Bol miktarda bakır, potasyum demir ve mikro besin maddeleri içeren ayvanın faydaları Kuran-ı Kerim'de bile anlatılmıştır.

ayvatry.jpg

"BİRİNİZ KALBİ ÜZERİNDE BİR AĞIRLIK HİSSETTİĞİ ZAMAN AYVA YESİN"

Peygamber Efendimiz ayva meyvesi için “Ayva, göğüsteki sıkıntıyı, ağrıyı giderir, gönlü (kalbi) ferahlatıp kuvvetlendirir”, “Sizden biriniz kalbi üzerinde bir ağırlık hissettiği zaman ayva yesin!” demiştir.

ayvaci.jpg

Ayva, bakteriyel büyümenin azalması, kalp sağlığının iyileşmesi, yaraların daha hızlı iyileşmesi ve kabızlık gibi sağlık sorunlarına da iyi gelmektedir. Ayvayı aç karna yediğinizde kan akışını e metabolizmayı hızlandırır. Bu durum ise vücudu sıcak tutar. Ayva diğer kış mevsimi meyvelerine oranla daha çok C vitamini içerir.

UZUN SÜRE TOK TUTAR

Ayva içeriği lif sebebiyle diyet yapanlar için de çok iyi bir alternatiftir. Ayva uzun süre tok tutarak kilo vermeyi kolaylaştırır. Kalp sağlığına da faydalı olan ayva, çarpıntıyı önler. Yapılan araştırmalar ayvanın ağız içinde bulunan yaralara da iyi geldiğini ortaya koymuştur.

ayvapo.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Kış aylarının gelmesiyle grip vakaları arttı. Aç karna ayva tüketmek bağışıklığı güçlendireceği gibi gribal hastalıklara karşıda vücudu korur. Öte yandan odaklanma problemi yaşayanlar da düzenli ayva tüketerek bu sorunu kökten çözebilir. Ağrı kesici özelliği de bilinen ayva, özellikle regl ağrılarının tedavisinde de yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN