Limonun kabuğunu kurutun mucizeye tanık olun! Sıkılmış limonu çöpe atmak yerine bu basit yöntemi uygulayın hayatınız değişsin

Limonun kabuğunu kurutun mucizeye tanık olun! Sıkılmış limonu çöpe atmak yerine bu basit yöntemi uygulayın hayatınız değişsin

Limonlar dünyanın en çok yönlü meyvelerinden biridir çünkü birçok farklı şekilde kullanılabilirler ve çok sayıda fayda sağlarlar. Çoğu insan onları ya yiyecek olarak ya da tatlandırıcı bir bileşen olarak kullanır. Peki limonu kullandıktan sonra kabuklarını ne yapıyorsunuz?

Genellikle yemeklerde ve içeceklerde kullanmaya alışık olduğumuz limon C vitamini deposu. Ancak limon suyu hakkında çok şey konuşulurken, limon kabuğunun faydaları hemen hemen göz ardı ediliyor. Limon çok yönlü bir meyvedir. Hamurundan kabuğuna kadar, genel olarak besleyicidir çünkü antioksidanlar açısından zengindir ve çok yüksek düzeyde C vitamini içerir. Uzmanlar ''Vitaminler, mineraller ve lifler limon kabuğunda bulunur ve bunların hepsinin çeşitli sağlık yararları vardır. Aslında bir limonun kabuğu, meyve veya meyve suyundan daha fazla besin içerir.” diye açıklama yapıyorlar.

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

limon-kabugu-ile-yaslanmaya-karsi-savasin-1697.webp

1. ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİĞE SAHİPTİR

Limon kabukları sitrik asit bakımından yüksektir, bu da C vitamini eksikliğini gidermeye yardımcı olur ve böylece yaygın ağız sorunlarının tedavisine yardımcı olur. Ağız hastalıklarına neden olan mikropların büyümesini engelleyebilecek antibakteriyel özelliklere sahiptir.

2. KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Limon kabukları, kilo vermeye yardımcı olabilecek birçok şekilde kullanılabilir. Pektin adı verilen bir madde içerdikleri için bunu yapabilirler. Pektin vücutta kilo vermeye yardımcı olan bir maddedir.

3. BAĞIŞIKLIĞI ARTIRIR

C vitamini gibi bağışıklık sisteminizi destekleyen ve hastalık riskinizi azaltan antioksidanlar içerir. Limon kabukları, diğer turunçgiller gibi, bağışıklık sisteminizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilecek C vitamini içerir. Kendinizi biraz rahatsız hissetmeye başlıyorsanız, yemeklerinize ve hatta çayınıza limon kabuğu eklemek, vücudunuza gereken desteği vermenize yardımcı olabilir.

4. KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Arizona Üniversitesi'nden yapılan bir araştırma, limon kabuğu ile siyah çay tüketiminin kanser riskini yüzde 70 oranında azalttığını ortaya koydu. Kanserli hücrelere karşı savaştığı bilinen Salvestrol Q40 ve limonene sahipler. Özellikle ağız ve boğaz kanserlerinde limon kabuğu tümörü praçalayıp yok ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN