Magnezyum, demir, sodyum, kalsiyum hepsi tek bir besinde! Çocuklara bol bol yedirin: Kemikleri çelik gibi yapıyor

Magnezyum, demir, sodyum, kalsiyum hepsi tek bir besinde! Çocuklara bol bol yedirin: Kemikleri çelik gibi yapıyor

Kemik yapısı için oldukça önemli olan kalsiyum tükettiğimiz besinlerle elde edilebilir. Bu kapsamda hem magnezyum hem demirin hem sodyumun hem kalsiyumun hepsi tek bir besinde bulunuyor. Çocuklarınıza bu besini bol bol yedirin ve kemikleri çelik gibi olsun. İşte tam bir şifa deposu diyebileceğimiz o besin…

Sağlıklı bir yaşam için en önemli aşamalardan biri tükettiğimiz yiyecek ve içeceklere dikkat etmektir. Yediğimiz her besinin vücudumuza akşam yararı ya da zararı vardır. Dolayısıyla beslenme alışkanlıklarımızı doğru şekilde yapmak hem sağlıklı hem de uzun bir hayat için olmazsa olmaz bir faktördür. Bu kapsamda vücudun en ihtiyaç duyduğu magnezyum, demir, sodyum, kalsiyum gibi bileşenleri besinlerden alabiliriz. Bu bileşenlerin hepsinin bulunduğu o yiyecek ise özellikle de çocukların sağlığı için oldukça önemli.

KALSİYUM EKSİKLİĞİ HASTALIKLARA YOL AÇABİLİR

Sabah’ta yer alan habere göre, vücuttaki kalsiyum eksikliği bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Eğer vücut yeteri kadar kalsiyum almazsa kaslarda kramp ve güçsüzlük, kemiklerde hassaslık ve dolayısıyla kolay kırılma, kemik erimesi ve iştahsız gibi problemler yaşanabilir. Bunun önüne geçebilmek için beslenme düzenimize dikkat etmek oldukça önemlidir. Peki, vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu hangi besinden karşılayabiliriz? İşte o mucizevi besin…

yeni-proje-11.jpg

BU BESİN KEMİKLERİNİZİ ZIRH GİBİ YAPACAK

Keçiboynuzu, bir diğer adıyla harnup, baklagiller familyasından bir bitkidir. Kalsiyum deposunu doldurmak için tercih edilebilecek en doğru besindir. Keçiboynuzun içerisinde yüksek miktarda kalsiyum vardır. 6 gram ağırlığındaki keçiboynuzu tozunda neredeyse 20.9 miligram kalsiyum bulunur. Yalnızca kalsiyum değil aynı zamanda magnezyum, demir, sodyum ve yüksek miktarda posta bulundurur.

Kadınlarda yaş ilerledikçe kemiklerdeki kalsiyum değeri azalır. Keçi boynuzunda ise yüksek derecede kalsiyum bulunduğu için kalp sürüm eksikliği yaşandığı takdirde tercih edilebilecek en doğru besindir. Dolayısıyla kemik erimesi olarak bilinen osteoporoza karşı etkilidir.

yeni-proje-12.jpg

ÇOCUKLARIN KEMİK GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR

Öte yandan çocukların kemik gelişiminde oldukça önemli olan kalsiyum yine keçiboynuzu ile karşılanabilir. Çocuklara düzenli şekilde aşırıya kaçmadan keçiboynuzu yedirmek onların kemiklerinin daha sağlıklı bir hale gelmesine yardımcı olur.

Kalsiyum yalnızca kemikler için değil aynı zamanda diş sağlığı için de faydalı bir bileşendir. Oy oy oy dolayısıyla keçiboynuzundan alınan kalsiyum, diş sağlığını da destekler.

yeni-proje-13.jpg

KALP HASTALIĞINDAN ŞEKER HASTALIĞINA KADAR ETKİLİ

Keçiboynuzunun içerisinde bulunan antioksidanlar kalp ve damar hastalıklarına karşı önleyici etkiler barındırır. Yine içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde damar tıkanıklıklarının ortadan kalkmasına yardımcı olurken kanı temizler. Dolayısıyla düzenli şekilde keçiboynuzu tüketmek kalp sağlığını destekler.

Kalp sağlığının yanı sıra kan şekeri içinde oldukça önemli bir besin olan keçiboynuzunun şeker oranı oldukça düşüktür. Bu sayede kan şekerinin dengede girmesine yardımcı olur. Şeker oranının düşük olmasından dolayı diyabet hastalarının da gönül rahatlığıyla tercih edebileceği bir besindir.

yeni-proje-14.jpg

SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK VERİR

Sindirim sisteminin düzgün çalışıp isyanımız 2 boynuzu tüketebilirsiniz. Sindirim sisteminin düzgün çalışmaması sonucunda ortaya çıkan kabız ya da ishal gibi problemlere keçi boynuzu oldukça iyi gelir. Öte yandan içerisindeki antioksidanlar sayesinde mide mukozasını tamir eder. İçinde farklı olan kezo birçok farklı şekilde tüketilebilir.

KEÇİBOYNUZU NASIL TÜKETİLİR?

Çiğ olarak tüketilebilen keçiboynuzu aynı zamanda kabuğunun kurutulması sonucu un haline getirilmesiyle de tüketilebilir. Öte yandan keçiboynuzunun tozu süte katılarak tüketilebildiği gibi pekmez şeklinde de tüketilebilir. Yukarıda bahsedilen faydalardan yararlanabilmek için günde en fazla 2 ila 3 adet keçiboynuzu tüketilmelidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN