Mandalina kadar kabuğu da faydalıymış! Bu bilgiden sonra bir daha çöpe atmayacaksınız: Resmen hayat kurtarıyor

Mandalina kadar kabuğu da faydalıymış! Bu bilgiden sonra bir daha çöpe atmayacaksınız: Resmen hayat kurtarıyor

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi mandalina sadece lezzetli olmasıyla değil sağlık açısından sunduğu faydalar ile de neden tüketilmesi gerektiğinin cevabını veriyor. Zengin lif içeriği olan ve bağışıklığı güçlendiren mandalina, özellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu etki gösteriyor. Ancak mandalina kadar kabuğu da faydalıymış. İşte, mandalina kabuklarını çöpe atmanıza engel olacak o faydaları…

Sağlık açısından faydalı olan ve soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı vücutta koruma kalkanı oluşturan mandalinanın kendisi de kadar kabuğu da oldukça faydalı. Yıllardan beri Çin mutfağında geleneksel bileşik olarak kullanılan mandalina kabuğu, çeşitli faydalar sağlayan önemli bir kaynak olarak kullanılır. Peki, mandalina kabuğunun faydaları ve kullanım alanları nelerdir? İşte cevabı…

MANDALİNA KABUĞUNUN FAYDALARI

Mandalina kabuğu yemeklere benzeri olmayan bir aroma katar. Bu yüzden de Çin mutfağında yıllardan beri kullanılır. Öyle ki Çinliler tatlılarından et yemeklerine kadar her şeyi mandalina kabuğu ile lezzetlendirir. Kurutulduktan sonra öğütülen mandalina kabukları, yemeklere eşsiz bir lezzet ve koku katarken, sağlığa da fayda sağlar.

Bunun yanı sıra mandalina kabukları, kamp ateşinin de olmazsa olmazıdır. Kabuklarda bulunan yoğun yağlar, odunların daha kolay tutuşmasını sağlar ve çevreye de hoş bir aroma yayar.

Mandalina kabuklarından elde edilen çay ise hastalıklara karşı koruma sağlar. İçerisine nane, papatya gibi bitkiler eklendiğinde ise etkisi katlanarak artar. Peki mandalina kabuğu çayı nasıl hazırlanır?

mandalina-kabugunun-faydalari-1.jpg

MANDALİNA KABUĞU ÇAYI MALZEMELERİ

2 adet mandalina kabuğu

Yarım limonun suyu

1 çubuk tarçın

5-6 adet karanfil

2 çorba kaşığı elma sirkesi

1 litre su

HAZIRLANIŞI

Uygun bir tencereye 1 litre suyu alarak kaynatın. Su kaynadığında içerisine kabukları ve diğer malzemeleri ekleyerek 5 dakika daha kaynatın. Kaynadıktan sonra çayı süzün ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra mandalina kabuğu çayını her gün düzenli olarak tüketebilirsiniz.

Bu doğal ve sağlıklı içecek, sindirimi destekleyerek vücudun rahatlamasını sağlar. Mandalina kabuğu çayını yaşamınıza dahil ederek hem keyifli bir içecek deneyimi yaşayabilir hem de sağlığınıza olumlu katkılarda bulunabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN