Meğer bunu kimse bilmiyormuş! Bir tane yemeniz yetiyor! Ne kabızlık kalıyor ne hazımsızlık! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Meğer bunu kimse bilmiyormuş! Bir tane yemeniz yetiyor! Ne kabızlık kalıyor ne hazımsızlık! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Kabızlık gündelik hayatı olumsuz etkileyen problemlerin başında geliyor. Tıkanmış bağırsak, şişkinlik ve hazımsızlıkla mücadele etmenin çeşitli yolları bulunuyor. Oldukça rahatsız edici bir problem olan kabızlıktan kurtulmak için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Araştırmalara göre bir tane kivi tüketen kişi de ne kabızlık kalıyor ne de hazımsızlık. İşte detaylar...

Kabızlık, pek çok kişinin hayatının bir döneminde mutlaka karşılaştığı bir sorun. Tıkanmış bağırsakları rahatlatmak için çok fazla yöntem bulunuyor. Bu yaygın rahatsızlığa karşı pek çok kişi doğal çözümler arıyor. Son araştırmalara göre kışın severek yediğimiz meyvelerin başında gelen kivi kabızlık soruna çok iyi geliyor.

kivii.jpg

BAĞIRSAKLARI HAREKETLENDİRİYOR

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi 1 kivinin içerisinde yaklaşık 2.3 gram posa bulunur. Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandıran kivi aynı zamanda actinidin adı verilen ve bağırsak hareketleri üzerinde olumlu etkileri olan bir enzim de içerisinde barındırır.

kabizlikl.jpg

KABIZLIK SORUNUNU ÇÖZÜYOR

Yapılan çalışmalara göre düzenli kivi tüketimi ile kabızlık problemi yaşayan kişiler üzerinde olumlu etkilere sahip. Kivinin, spontan (kendiliğinden) bağırsak hareketlerinin sıklığını artırılabildiği ve gaz sancısı gibi şikâyetleri giderilebiliyor. Özellikle düzenli kivi tüketen kişilerde spontan bağırsak hareketliliğindeki artışın ikinci ve üçüncü haftalarda belirginleştiği de görüldü.

karin.jpg

VİTAMİN DEPOSU

Yediğiniz salatalara ve ara öğünlere kivi ekleyerek kabızlığın önlenmesine katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca kivi kabukları, lif, folat ve E vitamini bakımından da oldukça zengindir. Kivinin içeriğindeki antioksidanların bir çoğu, kabuk kısmında bulunur. Kivi kabuğu, C vitamini ve E vitamini için oldukça iyi bir kaynaktır.

meyve.jpg

DİYET YAPANLAR MUTLAKA TÜKETMELİ

Yetişkin birinin bağırsak hareketlerinin normal seyrinde ilerlemesi için günlük olarak mutlaka 22-34 gram arasında lif alması gerekir. Az miktarda lif tüketenler sık sık kabızlık problemiyle karşılaşabilir. Kabızlığı önlemek için lif açısından fazlasıyla zengin olan kiviyi de diyet listesine ekleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN