Mideden ağza acı su gelmesi nasıl geçer?

Mideden ağza acı su gelmesi nasıl geçer?

Çoğu kişide gözüken reflü hastalığı mideden ağıza acı su gelmesi olarak bilinir. Peki mideden ağza acı su gelmesi nasıl geçer? işte bu sorunun yanıtı...

Mideden ağıza acı su gelmesi, reflü hastalığı olarak da bilinir. Mideden yemek borusuna doğru geriye doğru giden asitli içeriklerin yemek borusu ve ağız içine çıkması sonucu meydana gelir.

Bu durum, rahatsızlık verici bir durumdur ve tedavi edilmezse daha ciddi sorunlara yol açabilir. Peki mideden ağza acı su gelmesi nasıl geçer? İşte mideden ağza acı su gelmesini önlemek için alınabilecek bazı önlemler:

1-Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin

Reflü hastalığı, kötü beslenme alışkanlıkları ile ilişkilendirilir. Asitli, baharatlı, yağlı yiyeceklerden kaçınmak ve yemeklerden sonra yatmaktan kaçınmak, reflü hastalığının önlenmesine yardımcı olabilir.

2-Küçük Porsiyonlar Halinde Yemek Yiyin

Büyük porsiyonlar halinde yemek yemek, midedeki asit miktarını artırır ve reflü hastalığına neden olabilir. Bunun yerine, küçük porsiyonlar halinde yemek yemek, reflü hastalığı riskini azaltabilir.

aci-su.jpg

3-Kafeinli İçeceklerden Kaçının

Kahve, çay ve kola gibi kafeinli içecekler, mide asidini artırarak reflü hastalığına neden olabilir. Bu nedenle, bu tür içeceklerden kaçınmak reflü hastalığını önlemek için önemlidir.

4-Sigara İçmeyin

Sigara içmek, mide asidinin artmasına ve reflü hastalığının gelişmesine neden olabilir. Bu nedenle, sigara içmeyi bırakmak, reflü hastalığını önlemek için önemlidir.

5-Yatmadan Önce 2-3 Saat Boyunca Yemek Yemeyin

Yemeklerden hemen sonra yatmak, midedeki asit miktarını artırarak reflü hastalığına neden olabilir. Bu nedenle, yatmadan önce 2-3 saat boyunca yemek yemeyin ve yatmadan önce hafif bir yürüyüş yapın.

Mideden ağza acı su gelmesi, rahatsızlık verici bir durumdur. Yukarıdaki önlemler, reflü hastalığının önlenmesine ve mideden ağza acı su gelmesinin azaltılmasına yardımcı olabilir. Ancak, eğer reflü hastalığı belirtileri devam ederse, bir doktora danışmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN