Ne yaparsanız yapın göbeğiniz şiş kalıyorsa aman dikkat! Aslında kilolu değilmiş: bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Ne yaparsanız yapın göbeğiniz şiş kalıyorsa aman dikkat! Aslında kilolu değilmiş: bu hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Çoğu kişinin şikayetçi olduğu şişlik gerçekte neye işaret ediyor? Vücutta kilo almasanız da yaşanan o şişlik ve ödem hissinin altındaki gerçek nedir? Ödem nasıl vücuttan atılır? İşte yanıtı...

Doğru ve dengeli beslenme ile birlikte aktif bir yaşam tarzı benimsemek, vücuttaki ödemi atmanın en önemli adımlarından biridir. Uzmanlar, ödem atmayı kolaylaştıran ve "ödemsavar" olarak adlandırılan bazı besinleri tüketmenin de bu süreci destekleyebileceğini belirtmektedir.

ÖDEMLERDEN DOĞAL YOLLARLA KURTULUN

ödem

YEŞİL ÇAY:

Yeşil çay, içerdiği bileşenler sayesinde ödemi atmayı kolaylaştırır. Ayrıca, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi destekler.

KİRAZ SAPI ÇAYI:

Kiraz sapı çayı, fenolik bileşenler içerir ve ödemi azaltmaya yardımcı olabilir. Diyet programlarında sıkça tercih edilen bir çaydır.

YULAF:

Yulaf, kolesterol seviyelerini düşüren, enerji sağlayan ve tokluk süresini uzatan bir besindir. Aynı zamanda vücuttaki ödemi de atan etkili bir besindir.

YOĞURT:

Yoğurt, sindirim sistemini düzenler ve vücuttaki ödemi atmaya yardımcı olur. Ayrıca, mideyi rahatlatır ve sindirimi destekler.

MAYDANOZ:

Mayısdanoz, hızlı kilo verme sürecine katkı sağlayan ve vücuttaki ödemi atan popüler bir besindir. Metabolizmayı hızlandırıcı özelliği de bulunmaktadır.

ANANAS:

Ananas, içerdiği vitaminler ve hoş tadıyla bilinen bir besindir. Düzenli tüketildiğinde vücuttaki fazla suyu atmayı destekler ve ödemi azaltır.

KIRMIZI PANCAR SUYU:

Günlük olarak tüketilen kırmızı pancar suyu, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur ve ödem şikayetini azaltır. Uzmanlar, 3 günlük bir süreçte kırmızı pancar suyu tüketmenin ödemi atma konusunda etkili olabileceğini belirtmektedir.

NANE:

Nane, vücut ağrılarını hafifletme özelliği ile bilinir ve sindirimi rahatlatarak vücuttaki ödemi atar. Bu da kilo verme sürecini kolaylaştırır.

Unutmayın ki, bu besinlerin tek başına mucizevi sonuçlar sağlaması beklenmemelidir. Sağlıklı bir yaşam tarzının bir parçası olarak dengeli beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli egzersiz gibi faktörlerle birlikte tüketildiğinde daha etkili olabilir. Herhangi bir sağlık sorunu yaşıyorsanız, bir uzmana danışmanız önemlidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN