Okula gidecek zamane çocuğuna göz taraması şart

Okula gidecek zamane çocuğuna göz taraması şart

Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Eraslan, uzağı net görememe sorunu olan miyopinin okul başarısını ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğine işaret etti. Dijital teknolojinin çocuklarda miyop görülme oranında ciddi bir artışa neden olduğu uyarısında bulundu.

Dijital teknolojinin çocuklarda miyop görülme oranında ciddi bir artışa neden olduğu uyarısında bulunan Acıbadem Ataşehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhsin Eraslan, uzağı net görememe sorunu olan miyopinin okul başarısını ve sosyal hayatı olumsuz etkilediğine işaret etti.

Eraslan, “Öyle ki tahtayı göremeyen çocuğun zamanla derslere olan ilgisi azalıyor ve notları düşmeye başlıyor. Oysa erken teşhis ve uygun tedaviyle uzağı görme sorununun ilerlemesi kontrol altında tutulabiliyor, hatta önlenebiliyor. Dolayısıyla çocukların her 6 ayda veya yılda bir, okul çağında ise özellikle okullar açılmadan önce göz muayeneleri olmaları gerekiyor” dedi.

Prof. Dr. Eraslan, miyopi riskini azaltmak için çocukların daha fazla açık hava aktivitelerine katılmaları ve ebeveynleri tarafından ekrana bakma sürelerinin kontrol edilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN