Omicron sonrası yeni aşıya ihtiyaç var

Omicron sonrası yeni aşıya ihtiyaç var

Omicron varyantının aşılı kişileri de enfekte edebileceğini söyleyen Prof. Dr. Uğur Şahin “Çok sayıda mutasyona uğramış bir varyanta sahibiz. Omicron’un antikorlardan kaçabileceğini düşünüyoruz. Aşılanmamış insanlar daha ciddi bir hastalıkla karşılaşabilir, yeni bir aşıya ihtiyacımız var” dedi.

EDA SANĞU

Omicron varyantının ardından Kovid-19’a karşı bir yeni aşıya ihtiyaç olacağını dile getiren Prof. Dr. Uğur Şahin “Öne çıkan soru buna ne zaman ihtiyacımız olacağı. Var olan aşımızı Omicron varyantına hızlı bir şekilde uyarlamak için yeterli vakte sahibiz” dedi.

Yeni varyantla ilgili gelmesi beklenen çok sayıda veri olduğunu kaydeden Şahin, “Durumun ne kadar acil olup olmadığını anlamaya çalışıyoruz. Uyarlanmış aşı gelecek yıla hazır olabilir” diye konuştu. Şahin, şunları aktardı:

“Çok sayıda mutasyona uğramış bir varyanta sahibiz. Omicron’un antikorlardan kaçabileceğini düşünüyoruz. Aşılanmış insanları ve daha önce Kovid geçiren insanları enfekte edebilir. Bu durum açık. Ama yeni varyantın, aşılı insanlarda ciddi hastalığa neden olabileceği, aşılı insanların ciddi hastalığa karşı korunabileceği de açık değil. Ancak, aşılı insanların ciddi hastalıktan korunacağını umuyoruz. Ancak, aşılanmamış insanlar daha ciddi bir hastalıkla karşılaşabilir.” Şahin, üçüncü dozun önemine değinerek “Şundan eminiz ki, güçlendirici doz alan kişiler ciddi hastalığa karşı korunacaklar. Bunu birkaç hafta içinde öğreneceğiz. En önemli gerçek şu ki, aşımız tüm varyantların neden olduğu ciddi hastalığa karşı koruma sağlayacak düzeyde” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN