Omicron’un yıkımı mart ayında kapıda

Omicron’un yıkımı mart ayında kapıda

Omicron varyantı hakkında net veri olmadığını söyleyen Prof. Dr. Alper Şener “Türkiye’de yaygınlaşması mart ayını bulur” derken, Doç. Dr. Ümit Savaşçı da “Günlük 1000’leri bulan ölümler gerçekleşebilir” dedi.

EDA SANĞU

Sağlık Bakanlığı hızla yayılmasıyla tedirginliğe neden olan Omicron varyantının yakından takip edildiğini duyurdu. Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Akova, daha çok veriye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Bu kadar hızlı bulaşan bir virüs, daha kolay mutasyona uğrayabilir ve dolayısıyla daha dirençli, daha ciddi hastalık yapan bir versiyonuna da dönüşebilir” dedi.

Akova, “Virüsün zayıfladığı ve mevsimsel bir hastalığa dönüşeceği yönündeki iyimser tahminler için erken” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener de “Türkiye’de ‘Omicron’ varyantının yaygınlaşması, mart ayını bulabilir” dedi.

Çocuklarla ilgili de çelişkili veriler olduğunu kaydeden Şener “Güney Afrika’da 20 çocuktan, İngiltere’de ise 200 çocuktan 1’inin hastaneye yattığına yönelik bilgi var. Bu kadar fark varsa temkinli olmak lazım” ifadelerini kullandı. Varyantın bir ay içinde baskın hale geleceğini söyleyen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ümit Savaşçı da şu ifadeleri kullandı: “’Omicron’ ile vakalarda artış durumunda ne yazık ki günlük 500-1000’leri bulan ölüm vakaları da gerçekleşebilir. Tedbir olarak aşıyı çok önemsiyoruz.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN