Osmanlı padişahları şifa için bunu kullanıyordu! Bir tanesinde 70 çeşit fayda var: Evliya Çelebi yüzyıllar önce bunu önermiş

Osmanlı padişahları şifa için bunu kullanıyordu! Bir tanesinde 70 çeşit fayda var: Evliya Çelebi yüzyıllar önce bunu önermiş

Tatlandırıcı ve bitkisel ilaç olarak kullanılan o bitki genellikle içecek ve tıbbi ürünlerde tatlandırıcı olarak tercih edilir. Özellikle Osmanlı’da padişahların şifa için kullandığı bitkinin faydaları ise saymakla bitmiyor…

Meyan kökü tatlı tadı ve geleneksel tıp ile mutfaklarda kullanılan bir bitkidir. Geleneksel Çin tıbbında tercih edilen meyan kökünün anti-enflamatuar ve anti-viral özellikleri bulunuyor. Evliya Çelebi’nin de üzerine basa basa 70 farklı faydası olduğunu söylediği bu bitki birçok hastalığa şifa oluyor.

meyan-koku-faydalari-1.jpg

MEYAN KÖKÜ FAYDALARI

Meyan kökü özellikle öksürük, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, mide hastalıkları, astım ve sindirim gibi hastalıklara iyi gelir.

Geleneksel tıp tedavilerinde de tercih edilen meyan kökü, doğal bir tatlandırıcı olduğu için şekersiz gıdalar ve içeceklerde tercih ediliyor.

meyan-koku-faydalari-3.jpg

Anti-inflamatuar özellikleri bulunan meyan kökü, vücuttaki her türlü iltihabın atılmasını sağlar.

Epigastrik kramp, dalak ve mide hastalıkları, kusma, ishal, soğuk el ve ayaklar gibi soruların tedavisinde de meyan kökü oldukça etkilidir. Bunların yanı sıra soğuk algınlığı, ateş, baş ağrısı, ağızda kuruluk, öksürük ve boğaz ağrısı da meyan köküyle tedavi edilir.

meyan-koku-faydalari-2.jpg

Meyan kökünün diğer tedavi alanları arasında granül ile dalak ve mide asit yetersizliği, gevşek dışkı ve iştahsızlık da vardır.

Evliya Çelebi’nin 70 ayrı faydası olduğunu belirttiği meyan kökü, Sultan III. Mehmed’in tıp risalesinde 6 önemli ilaçtan biriydi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN