Prof. Dr. Canan Karatay müthiş sırrı açıkladı! Evde kendi doğal aşınızı yapın... Yapımı o kadar kolay ki...

Prof. Dr. Canan Karatay müthiş sırrı açıkladı! Evde kendi doğal aşınızı yapın... Yapımı o kadar kolay ki...

Sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, son açıklamasıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Havaların soğumasıyla soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların arttığını belirten Canan Karatay, evde doğal aşı tarifini verdi. Kendisinin de sıklıkla kullandığını ifade eden Canan Hoca, bunu kullananın bir daha hasta olmayacağını söyledi. Yapımı oldukça basit, tek kaşığında bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. İşte Canan Karatay'ın müthiş sırrı!

Kış ayının gelmesiyle birlikte birçok hastalık kendini göstermeye başladı. Özellikle son zamanlarda yaygın olarak görülen grip salgını hızla artıyor. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde sıkça görülen bu gribi atlatmak oldukça zor. Prof. Dr. Canan Karatay bu tarz durumlarda kendisinin de kullandığı müthiş sırrını açıkladı. Evde en basit yolla kendi doğal aşınızı yapın! Kimse bilmiyor ancak yapımı oldukça kolay. Hemen deneyin sizde gripten kurtulun. Bakın Canan Karatay'ın doğal aşı olarak adlandırdığı besin neymiş?

EVDE KENDİ DOĞAL AŞINIZI YAPIN

Son dönemde artan grip vakaları herkesi tedirgin etmekte. Hızla yayılan ve her yaşta görülebilen bu gripten kaçış oldukça zor. Yüksek ateş, balgam, yüksek derecede halsizliğine neden olan bu gripten kurtulmanın yolunu ise Canan Karatay açıkladı. Evde kendi doğal aşınızı yapın ve tüm salgın hastalıklardan korunun. Yapımı çok basit öğrenince evinizden eksik etmeyeceksiniz.

CANAN KARATAY'IN MÜTHİŞ SIRRI! YİYEN HASTA OLMUYOR

Balıkesir'de düzenlenen 'Yoğurdumu Kendim Yapıyorum' etkinliğine katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yoğurdun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve en iyi aşı olduğunu belirterek şunları söyledi:

mklopp.jpg

"Yoğurdu evde kendimiz yaptığımız zaman en doğal probiyotiktir. Bütün yaşlı, çocuk, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol yememiz lazım. Hayatı uzatır. Kafkasya'da uzun yaşarlar. Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir. En iyi aşıdır. Kış geliyor. Kendi yoğurdumuzu yapalım ve çocuklarımızı, hastalarımızı bunlarla besleyelim. Tok tutar kilo verdirir."

EVDE YOĞURT NASIL MAYALANIR, PÜF NOKTALARI NELER?

1- TAM YAĞLI VE DOĞAL SÜT KULLANIN

Tercihiniz tam yağlı süt olmalı çünkü daha iyi tutar. Çiğ süt kullanacaksanız sütü süzgeçten geçirdikten sonra ocağa alın. Kepçe yardımıyla havalandırarak karıştırın ve kaynatın.

2- SICAKLIĞI İYİ AYARLAYIN

Süt kaynadıktan sonra ocaktan aldınız. Tahta ve üstüne bez koyduğunuz bir yerde sütünüzü soğumaya bıraktınız. Şimdi mayalanma için ideal bir sıcaklık elde etmeniz gerekiyor. En ideal yoğurt mayalama sıcaklığı 41 derece. Sütün sıcaklığını termometre ile ölçerek mayalarsanız her seferinde iyi mayalanmış bir yoğurt elde edersiniz. Çok kullanılan serçe parmakla sıcaklık ölçme yöntemi ise sizi yanıltabilir.

rty.jpg

3- MAYANIN SULU OLMASINA DİKKAT EDİN

Yoğurdunuzun mayası sulu olursa yoğurdunuz da sulu hale gelir. O nedenle maya yoğurdunun katı ve ev yoğurdu olmasına dikkat etmelisiniz. Yoğurt mayanıza tuz ve şeker de ilave edebilirsiniz. Şeker kullanmak mayayı aktifleştirir ve daha iyi kıvam almasını sağlar. Tuz ise yoğurdunuzun ekşimesini önler.

4- MAYAYI HER YERE EŞİT OLARAK DAĞITIN

Kaynatıp soğuttuğunuz sütten bir kepçe süt alarak maya yoğurdunuza ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, tencerenin tam ortasına dökün. Mayanın homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Bu işlemi tahta kaşıkla yaparsanız daha sağlıklı olacaktır

kmljjj.jpg

5- BUZDOLABINDA BİR GECE BEKLETİN

Mayalanan yoğurdu ağzı açık şekilde buzdolabında bir gece beklettikten sonra tüketebilirsiniz. Yoğurdunuzu büyük kaplarda ya da tencerelerde mayalamak yerine küçük cam kavanozlarda ya da kaselerde de mayalayabilirsiniz. Yoğurdunuz sürekli açılmayacağından ekşime ve bozulmaların önüne geçmiş olursunuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN