Prof. Dr. Canan Karatay o besini şiddetle önerdi! O besin zeka gerilemesinin önüne geçiyor, minik ama faydası büyük...

Prof. Dr. Canan Karatay o besini şiddetle önerdi! O besin zeka gerilemesinin önüne geçiyor, minik ama faydası büyük...

Ülkemizde yer alan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay tarifleri ve sağlıklı beslenmeye dair yeni açıklamalar yapmaya devam ediyor. Yaptığı her açıklama ile gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay zeka gerilemesini önleyen besini paylaştı. Doğanın en minik ve vitamin deposu olan besini herkesin tüketmesi gerektiğine vurgu yaptı. Zeka geriliğini engelleyen besin nedir? İşte tüm detaylar...

ZEKA GERİLEMESİNİ ÖNLEYEN BESİN AÇIKLANDI

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalar ile gündem olmaya devam ediyor. Canan Karatay tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte sağlıklı beslenmeye dair sık sık açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Her yaptığı açıklama ile birlikte yumurtanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Canan Karatay insan sağlığına olan etkilerini açıkladı. Protein kaynağı olan bıldırcın yumurtasının faydalarını saymakla bitiremedi. Birbirinden farklı yüzlerce faydası olan bıldırcın yumurtasının zeka geriliğini önlediğini vurguladı.

Zeka gelişiminde büyük bir faydası bulunan bıldırcın yumurtasının vücuda birçok faydasının olduğunu bir kez daha hatırladı. Fizik ve ruhsal bakımdan büyük bir katkısı bulunan bıldırcın yumurtasının küçük olsa da faydasının büyük olduğunun altı çizildi.

1010996650-0-105-2000-1230-1920x0-80-0-0-6851bd284d07b73463d41ed53d77273f.jpg

BILDIRCIN YUMURTASININ FAYDALARI

Çocuklarının gelişiminde büyük bir rol oynayan bıldırcın yumurtasının günde en az iki adet tüketilmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Canan Karatay faydalarını tek tek sıraladı. Bıldırcın yumurtasının tavuk yumurtasına kıyasla içinde 9 kat daha fazla protein içerdiğini ve bağışıklık sistemini çelikten daha sert yapacağını belirtti. Vücudun ihtiyacı olduğu tüm vitamin ve minarellere sahip olduğunu belirterek içerisinde yer alan proteinin antioksidan görevi gördüğünü ifade etti. Virüs ve bakterileri etkisiz hale getiren bıldırcın yumurtası hasarlı hücreleri de yeniler.

Bıldırcın yumurtası toplumda yer alan 10 kişiden 7'sinde görülen alerjik rinit çalışma ritüelini engellediği de biliniyor. Alerji vesilesiyle meydana gelen burun tıkanması, hapşırma ve burun akıntısı gibi olaylara faydalı gelir. Bıldırcın yumurtası vücutta meydana gelen alerjik döngüyü engeller. İçerisinde yer alan çinko ile birlikte 1 saat içerisinde alerjiye doğal ilaç etkisi sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN