Prof. Dr. Ceyhan'dan maske kararına tepki: Sevinçle kutlamayı anlamıyorum

Prof. Dr. Ceyhan'dan maske kararına tepki: Sevinçle kutlamayı anlamıyorum

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs nedeniyle uygulanan maske zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi. Ceyhan, "Bunu böyle sevinçle kutlamayı ben anlamıyorum. Neticede bizim karar verebileceğimiz bir sonuç yok" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, maske zorunluluğunun kaldırılmasına tepki gösterdi. "Bunu böyle sevinçle kutlamayı ben anlamıyorum. Neticede bizim karar verebileceğimiz bir sonuç yok" diyen Ceyhan, "Bilim insanları doğru olmadığını henüz daha bir şeyin bittiğini söylemek için erken olduğunu ve kısıtlamaların tedbiren yavaş yavaş kaldırılmasını gerektiğini söylüyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu toplantısı öncesi Habertürk canlı yayınına katılan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 'Maskeli son gün mü sorusu?' üzerine açıklamalarda bulundu.

Ceyhan'ın konuşması şu şekilde:

"Maske uygulamasını kaldıracaklar. Ancak bunu böyle sevinçle kutlamayı ben anlamıyorum. Neticede bizim karar verebileceğimiz bir sonuç yok. Bir savaş düşünün iki ülke anlaşırsa bunu kutlarsınız barış yapıyoruz diye. Ama burada bir virüs var karşımızda ve bununla ilgili hiçbir yaptırımımız yok. Aşıyla kendinizi koruyabiliyorsunuz ama onun dışında 'artık insanlara bulaşmayacağım, artık öldürmeyeceğim, hastalandıramayacağım' diye virüsten bir söz alamıyorsunuz. Açıkçası uygulamalara son vermek kısıtlamaları kaldırmak tabii ki devletin elinde olan bir olay. Dünyanın her yerinde de bu devletlerle bilim adamlarını karşı karşıya getiriyor ve her yerde de bilim insanları doğru olmadığını henüz daha bir şeyin bittiğini söylemek için erken olduğunu ve kısıtlamaların tedbiren yavaş yavaş kaldırılmasını gerektiğini söylüyor. Ama hükümetler de ekonomiyi, sosyal yaşantıyı normale döndürebilmek için bir an önce bütün kısıtlamaların kaldırılmasını istiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN