Prof. Dr. Ender Saraç'tan kilo verme garantili kür tarifi! Bu mucizevi kürü için hemen tartıya çıkın

Prof. Dr. Ender Saraç'tan kilo verme garantili kür tarifi! Bu mucizevi kürü için hemen tartıya çıkın

Fazla tuzlu beslenmek, hareketsizlik, menopoz dönemi, ilaç kullanımı, adet ve hamilelik dönemleri, yetersiz beslenme gibi pek çok neden vücudun çeşitli bölgelerinde ödem oluşmasına neden olabilir. Peki vücudumuzda oluşan ödemden nasıl kurtulabiliriz?

Ödem, vücudun normalde olduğundan daha fazla suyu tutmasıdır. Vücutta oluşan ödem, şişkinliğe neden olur. En çok görüldüğü bölgeler ise el, kol, bacak, bilekler ve ayaklardır. Atılamayan ödem vücudun başka bölgelerine de yayılabilir. Bu haberimizde, sizin için Prof. Dr. Ender Saraç' ın ödem attırıcı doğal çay tarifine yer verdik...

whatsapp-image-2022-11-07-at-15-23-49.jpeg

Mısır püskülü, kalp hastalıklarını ve yüksek kolesterolü önlemede oldukça etkili olan stigmasterol ve sitosterol içerir. Ayrıca, vücudunuzdaki glikoz seviyelerini düzenlemenin yanı sıra ağız ve cilt koşullarını iyileştirmeye yardımcı olan bitki asitlerine de sahiptir. Mısır püskülünden yararlanmanın en yaygın yolu çay şeklindedir. Mısır püskülü çayını kesinlikle evinizin vazgeçilmezi yapmalısınız.

corn-silk-an-overview-jpg.webp

MISIR PÜSKÜLÜNÜN SAĞLIĞA FAYDALARI

1. C Vitamini Sağlar

Mısır püskülü çayı ile bol miktarda C Vitamini alırsınız. Bu, serbest radikallerin ve kardiyovasküler hastalıkların hasarını önlemeye yardımcı olan güçlü bir antioksidandır. Ayrıca vücudun tüm hayati organlarının optimal işleyişi için gerekli olan kan dolaşımını uyarır.

2. Kan Şekerini Düşürür

Mısır püskülü çayı, yüksek tansiyonu olan kişiler için harikadır. Vücuttaki insülin seviyelerini düzenleyerek kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olur.

3. Gutu Azaltır

Mısır püskülü çayının birçok harika özelliği vardır. Bunlar gut ile ilişkili ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.

4. Böbrek Sorunlarıyla Başa Çıkmaya Yardımcı Olur

Ağrılı idrara çıkma, idrar yolu enfeksiyonu, mesane enfeksiyonu, idrar sistemi iltihabı, böbrek taşları vb. dahil olmak üzere böbreklerle ilgili durumların tedavisinde oldukça etkilidir.

Kirazın saplarını atmak iyi bir fikir olmayabilir çünkü sapları da tıpkı meyvesi gibi sağlığınız için faydalıdır! Kiraz sapının sağlığa faydalarını buradan okuyun.

shutterstock-1138091642.jpg

Kiraz, bol miktarda antioksidan içerir, diğer faydaları ile birlikte anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Ancak kiraz sapının sağlığa faydaları pek bilinmez, hepimiz için oldukça faydalı olduğu için atılmamalıdır. Tıpkı kiraz meyvesi gibi besinlerin güç merkezidir.

KİRAZ SAPLARININ SAĞLIĞA FAYDALARI

1. Detoksifikasyon

Kiraz sapları, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan maddelerden biridir. Kiraz sapında bulunan antioksidan miktarı vücudu çok iyi temizler.

2. Böbrek Taşlarının Önlenmesi

Kiraz sapları, böbrekleri temizleyen ve böbrek taşı oluşumunu önleyen iltihap önleyici bir özelliğe sahiptir. Ayrıca böbreğin daha sağlıklı olmasını ve daha iyi çalışmasını sağlayan bazı uçucu bileşikler ve potasyum tuzları içerir.

3. Gut Hastalarına Faydalıdır

Kiraz sapları, Gut ve Romatizma tedavisinde çok faydalıdır. Bu hastalıklar eklemleri, bağları zayıflatır ve şiddetli ağrılara neden olur. Flavonoidler ile birlikte anti-inflamatuar özellik, gut ve romatizmayı tedavi eden eklemleri, tendonları, bağları ve kasları güçlendirir.

4. Kolesterol Düzeyini Yönetir

Yüksek kolesterolünüz varsa kiraz sapı harika bir çözümdür. Her gün 1 veya 2 fincan kiraz sapı çayı içmek kolesterol seviyesini çok iyi düşürür.

maydanoz.jpg

Maydanoz, sağlıklı kemikler için gerekli olan K vitamininin güç merkezidir, kanın pıhtılaşmasına ve kandaki kalsiyum seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olan yağda çözünen bir vitamindir.

MAYDANOZUN SAĞLIĞA FAYDALARI

1. Büyük C Vitamini Kaynağı

C vitamini, birçok meyve ve sebzede bulunan suda çözünen bir vitamindir. Bağışıklık fonksiyonu, kolajen üretimi ve yara iyileşmesi için önemli bir besindir.

2. Kilo Vermeye yardımcı

Maydanoz çayı genellikle kilo vermeye yardımcı olarak tanıtılır, ancak bu iddiayı destekleyecek çok az bilimsel kanıt vardır. Bununla birlikte, bir hayvan çalışması, maydanoz özü verilen sıçanların vücut yağını azalttığını ve insülin seviyelerini iyileştirdiğini gösterdi.

3. Kan Basıncını Düşürmeye Yardımcı Olabilir

Yüksek tansiyon, kalp hastalığı, felç ve diğer kronik hastalıklar için önemli bir risk faktörüdür. Maydanoz çayının kan basıncı üzerindeki etkileri doğrudan araştırılmamış olsa da, bazı temel besin maddeleri fayda sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN