Ramazan ayını avantaja çevirebilirsiniz! Fazla kilolarınızdan kurtulmak için doğru bildiğiniz yanlışları terk edin...

Ramazan ayını avantaja çevirebilirsiniz! Fazla kilolarınızdan kurtulmak için doğru bildiğiniz yanlışları terk edin...

Ramazan ayı hem oruç tutarak ibadetlerini yerine getirmek hem de kilo vermek isteyenler için tam bir fırsat. Bu ay içinde kilo vermenin formülü ise diyetisyenlerin tavsiyelerine uymaktan geçiyor. İşte Ramazan'da kilo vermenin altın formülü...

Yaz gelmeden kilo vermek isteyenlerin Ramazan ayında oruç tutarken incelme ve fazlalıklarından kurtulma hedefini gerçekleştirmesi için uymaları gereken bazı kurallar var. Ramazan ayında hızlı kilo vermek için öğün atlamak her şeyden önce metabolizmanızı alt üst edebilir. Bunun için diyetisyenlere kulak vererek uygun bir diyet formülünü takip etmek önemli.

Sağlıklı ve hızlı kilo vermenin formülü diyetisyenler tarafından önerilen bu tavsiyelerde gizli. İşte Ramazan'da kilo vermenin altın formülü...

diyet2.jpg

BESİNLERİ MEVSİMİNDE TÜKETİN

Diyet listelerine bakıp da gördüğü ürünlerin fiyatını düşünen insanlar genelde büyük bir hayal kırıklığı yaşar. “Uygun fiyatlı hiçbir ürün yok bu listeye uyup zayıflayamam” diyenler için tvsiyemiz mevsim ürünlerine dikkat etmeleri. Mevsiminde alacağınız ürünler her zaman uygun fiyatlı olacaktır. Mevsimi dışındaki ürünleri ise dondurucu ya da konserve yaparak saklamak mümkün.

GLUTEN DÜŞMANINIZ DEĞİL

Özel bir hastalığınız bulunmuyorsa gluteni hayatınızdan tamamen çıkarmak iyi bir fikir değil. Buğday, çavdar ya da arpa gibi besinlerin her biri birer protein deposudur ve bu nedenle beslenme programınızda bulunmaları gerekir. Glutenli gıdaların içeriğindeki posa; vitamin ve mineral dengesini sağlar. Diyette amaç kilo kaybından önce vücudun kilo verirken olumsuz şekilde etkilendiği süreci sağlıklı hale getirmektir.

diyet3.jpg

KARBONHİDRATSIZ DİYET KASLARI ZAYIFLATIYOR

Karbonhidratlı gıdalar lif tüketiminizi destekliyor. Eksilen vitamin ve mineral dengesini koruyor. Karbonhidratları diyetinizden tamamen çıkarmak yağdan çok kastan kaybetmenize sebep olabilir. Bu diyet şekli özellikle vücuttaki suyun kaybedilmesine yol açıyor. Bu da kilo vermenizi güçleştiriyor.

gece-yemek.jpg

GECE YEMEK YEMEME TABUNUZU YIKIN

Birkaç yıldır akşam saatlerinden sonra yatana kadar bir daha yemek yememek gibi tabu oluştu. Diyetisyenler böyle bir yaşam şeklinin vücudu strese soktuğunu ifade ederek akşam yemeğide kontrollü bir öğün geçirdiyseniz gece yatmadan yaklaşık 2 saat önce küçük bir ara öğün yapabileceğinizi söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN