Sabah yüzümüzü meğer yanlış yıkıyormuşuz! Yaşlı görünmenin başlıca sebebi: Bunu yapanların cildi mermer gibi oluyor

Sabah yüzümüzü meğer yanlış yıkıyormuşuz!  Yaşlı görünmenin başlıca sebebi: Bunu yapanların cildi mermer gibi oluyor

Cilt sağlığı çoğu insanın önem verdiği bir konudur. Bu yüzden de cildin güzel görünmesi için bazı detaylara dikkat edilmesi gerekir. Bunlardan biri de sabahları kalkınca yüz yıkama konusudur. Lakin sabahları çoğu kişi yüzünü yanlış yıkıyor. Yaşlı görünmenin başlıca sebebi meğer buymuş. Bunu sakın yapmayın…

Herkesin farklı bir yüz yıkama rutini var. Bazıları çeşitli temizleme malzemeleri ile yüzünü yıkarken bazıları ise sadece duru suyla yüz yıkıyor. Lakin yüz yıkama konusunda dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar var. Bunlardan biri de çoğu kişinin yaptığı bir yanlış. Bu yanlış cilt sorunlarına yol açarken yüzde yaşlı bir görünüm olmasına neden oluyor.

GÜZEL CİLT İÇİN DOĞRU YIKAMANIN ÖNEMİ

Eğer ki yüzümüzü doğru yöntemlerle yıkamazsak cildimizde bazı sorunlar ve pürüzler ortaya çıkabilir. Bunlardan en can sıkıcıları ise siyah nokta ve sivilcelerdir. Lakin doğru yıkama taktikleri ile bu sorunların hiçbiri ile karşılaşmama ihtimaliniz daha yüksek. Peki yüz yıkarken nelere dikkat edilmelidir?

yeni-proje-1.jpg

İLK ADIM YIKAMA ZAMANI

Yüz yıkamanın zamanı sağlıklı bir cilt için oldukça önemlidir. Uzmanların açıklamalarına göre diş fırçalama işleminden sonra yüzün de yıkanması gerekiyor. Bu sayede diş macunun yüzde kalan kalıntıları yıkayarak temizleniyor.

yeni-proje-2-001.jpg

İKİNCİ ADIM YIKAMA YÖNTEMİ

Cildinizin güzel ve sağlıklı görünmesi için yapılması gereken en önemli ikinci adım ise yüzünüzü doğru şekilde yıkamaktır. Bu kapsamda minimum 30 saniye boyunca yüz yıkanmalıdır. Bunların yanı sıra yüzünüzü yıkarken aşırı sıcak su kullanmamanız gerekiyor. Aksi halde cildiniz hassaslaşır ve tahriş olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN