Sadece bu 5 yöntemle geceleri sizi uyutmayan o sinek ısırıklarına veda edebilirsiniz

Sadece bu 5 yöntemle geceleri sizi uyutmayan o sinek ısırıklarına veda edebilirsiniz

Sivrisinekler sıcak yaz günlerinde özellikle akşamüstleri ve sabaha karşı pusuya yatarlar. Şimdi ise sonbaharın gelmesi ile birlikte sinekler evlerin içine kaçar oldu. Peki sivrisinek ısırıklarına karşı ne yapabilirsiniz? Sivrisinek ısırıklarına ve kaşıntılarına karşı çaresiz değilsiniz...

Sivrisinek ısırıklarından kurtulabilecek birçok reçetesiz tedavi vardır. Fakat evinizde ilaç yoksa yada ilaçlara başvurmadan sinek ısırıklarına doğal bir çare arıyorsanız biz yanınızdayız.

soguk-kompres-nedir.jpg

1. SOĞUK KOMPRES

Sivrisinek ısırıkları için en temel ev çaresi bir buz torbası veya herhangi bir soğuk komprestir. Bir sivrisinek ısırdığında tükürüğünü kan dolaşımına enjekte eder. Bu tükürük, bağışıklık sisteminizi ısırığa histaminler göndermesi için tetikler, bu da iltihaplanma tepkisine neden olur. Buz, sivrisinek ısırığının bölgesini uyuşturur, bu da kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olur ve cildinizi rahatlatır. Kompresin yaklaşık 5 ila 10 dakika uygulanması, en azından geçici olarak rahatsızlığı gidermek için yeterli olmalıdır.

kesilmis-aloe-vera-yapraklari.jpg

2. ALOE VERA

Aloe vera, Mısır'ın ilk zamanlarına kadar binlerce yıldır tıbbi olarak kullanılmaktadır. Bu günlerde, oldukça yaygın ve bakımı kolay bir ev bitkisidir. Kalın, tıknaz yaprakların içindeki jel birçok cilt rahatsızlığını tedavi etmek için kullanılır ve aloe güneş yanığını veya sivrisinek ısırıklarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Sivrisinek ısırığı üzerine aloe sürmek, cilt üzerinde hafif bir serinletici etkiye sahip olduğu için muhtemelen hemen rahatlamanızı sağlayacaktır. Ayrıca, aloe vera'nın, ister sivrisinek ısırığı ister güneş yanığı olsun, cilt tahrişine eşlik eden kızarıklığı ifade eden eritemi azaltmada da etkili olduğu gösterilmiştir.

1463745.jpg

3. KABARTMA TOZU

Hem kaşıntıyı tedavi etmek hem de iyileşmeyi hızlandırmak için kabartma tozunu suyla karıştırın ve bunu sivrisinek ısırığınızın üzerine koyun. Su ve kabartma tozunun kesin ölçümleri hakkında endişelenmenize gerek yok, sadece bir çay kaşığı kabartma tozu ile başlayın ve cildinize uygulayabileceğiniz bir macun oluşturmak için biraz su ekleyin. Kabartma tozu veya sodyum bikarbonat bir bazdır, bu nedenle vücudunuz ve sivrisinek tükürüğü arasındaki reaksiyonun asitliğini önlemeye yardımcı olur. Kabartma tozu ayrıca kuru, kaşıntılı, iltihaplı cilt lekelerine neden olan su çiçeği veya egzama için evde çare olarak kullanılabilir.

ham-bal-nedir-normal-baldan-farki-nelerdir-501-2.jpg

4. HAM BAL

Bu yöntemin biraz yapışkan olmasına rağmen bir takım faydaları vardır. Bal, diğer ev ilaçları gibi, sivrisinek ısırığınızın tedavisine yardımcı olacak anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Çiğ bal üzerine yapılan bir incelemeye göre, yapışkan madde, ölü doku ve yabancı kalıntıları uzaklaştırmak için kullanılan tıbbi terim olan debridmanı kolaylaştırır. Temel olarak bal, yaranın etrafındaki dokudan sıvıyı çeker, bu da yarayı yıkamaya ve tahriş edici maddeleri temizlemeye yardımcı olur. Sivrisinek ısırığınız açılırsa, örneğin çok kaşınıyorsanız tıpkı herhangi bir merhemde yaptığınız gibi üzerine bir parça bal koymayı düşünün. Başka bir şeye bal bulaşmasını önlemek için yara bandıyla örtmek isteyebilirsiniz.

2887649-810x458.jpg

5. ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, esas olarak antiseptik ve antienflamatuar ilaç olarak on yıllardır tıbbi olarak kullanılmaktadır. 2002 tarihli bir araştırma, çay ağacı yağının sivrisinek ısırıkları için kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilecek doğal bir antihistamin olabileceğini öne sürüyor. Araştırmacılar 27 gönüllünün koluna histamin difosfat enjekte etti ve ardından her 10 dakikada bir reaksiyonun alevlenmesini ve şiddetini ölçtü. Katılımcılar çay ağacı yağı uyguladıktan sonra, iyileşme hacmi azaldı. Çay ağacı yağını sivrisinek ısırığında kullanmak için, zeytinyağı veya bitkisel yağ gibi diğer yaygın yağ türleri ile biraz karıştırarak seyreltmeniz gerekir. Ardından, ısırık üzerine hafifçe sürebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN