Sadece Ramazan ayında değil her gün yiyin! Hurmaya limon ekleyerek tükenince faydasına inanamayacaksınız

Sadece Ramazan ayında değil her gün yiyin! Hurmaya limon ekleyerek tükenince faydasına inanamayacaksınız

Üç ayların gelişi ile tezgahlardaki yerini alan hurma, Ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezi. Sağlık açısından birçok faydası olan hurma, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Çeşitli şekillerde tüketilen hurmanın üzerine limon sıkıp, yerseniz ne demir eksikliği kalacak ne de fazla kilo...

En sevilen kuru meyvelerin başında gelen hurma, en çok Ramazan ayında tüketiliyor. İslam alemi tarafından kutsal olarak kabul edilen hurmanın bir çok faydası bulunmakta. Mucizevi etkileri bulunan hurma vitamin eksikliklerini giderme de oldukça başarılıdır.

Diyet yapanlar ve sağlıklı tarifler yapanlarında vazgeçilmezi olan hurma hazımsızlık sorununu yaşayanların tüketmesi de tavsiye edilir. Demir eksikliğini problemini kökten çözen hurma, doğru şekilde tüketildiğinde birçok sağlık problemini ortadan kaldırıyor.

lmon.jpg

Uzmanlar, hurmayı limon ile tüketmenin birçok faydasının olduğunu söylüyor. Limon ile bir araya gelen hurmanın içerisindeki vitamin ve mineraller en az 4 katına çıkıyor.

LİMON - HURMA KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

Hurmalar, bir kase içerisine alınarak püre kıvamına gelene kadar ezilir. Daha sonra hurmanın üstüne birkaç damla limon suyu eklenir ve karıştırılır. Hazırlanan karışım, tek seferde tüketilmeli ve her seferinde yeni bir karışım hazırlanmalıdır. Hurma püresi - limon karışımına dilerseniz tarçın veya karanfil gibi faydalı baharatlar da ekleyebilirsiniz.

limanfg.jpg

ÇELİK GİBİ KEMİKLER

Limon C vitamini açısından oldukça zengindir. Limon ve hurma bir araya gelerek demir emilimini artırır. Bu da kemik sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Bu karışım, vücutta eksik olan demir ve C vitaminin hızla kana karışmasını sağlar. Kansızlık problemine karşı da oldukça etkili olan de bu karışım kısa süre içerinde etkisini gösterir.

HURMANIN BAŞLICA FAYDALARI

  • Magnezyum, fosfor, kalsiyum gibi vücudun ihtiyaca olan minerallerini karşılar.
  • Kemik hastalıklarına karşı korur.
  • Vücuda giren mikropları temizler.
  • Kansızlığı gidermeye yardımcı olur.
  • Alerji riskini azaltır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN