Sağlıklı diye biliyorduk ama içi siyanür doluymuş! Fazla tüketilirse canınızdan bile edebilir, bu besini yemeden önce düşünün

Sağlıklı diye biliyorduk ama içi siyanür doluymuş! Fazla tüketilirse canınızdan bile edebilir, bu besini yemeden önce düşünün

Yıllardır tüketilen bu ürün aslında zehir deposu çıktı. İnsan vücudu için sağlıklı olarak biliniyordu. fakat içinde siyanür çıktı. Fazla tüketmeniz halinde ölümünüze bile yol açabilir. İşte yemeden önce düşünmeniz gereken o besin...

Milyonların şifa kaynağı olarak bildiği o besin aslında siyanür deposu çıktı. Sağlıklı beslenme konusunda sık sık tavsiye edilirken, fazla tüketimi ölümünüze bile yol açabilir. Düşündüğünüz kadar faydalı olan o besini tüketmeden önce bir kez daha düşünün.

SİYANÜR DEPOSU ÇIKTI

Son günlerde ülkemizin gündeminde olan siyanür, oldukça tehlikeli zehirler arasında yer alıyor. Ölümcül olan bu zehir çiğ acı bademlerin içerisinde de tespit edildi. Toksik bir bileşik içeren siyanür zehirlenmesi sonucunda solunum güçlüğü, kalp ritim bozukluğu, baş ağrısı ve sinir sisteminizde hasarlar oluşabilir.

blue-diamond-hero-3840x2160px-scaled.webp

ÖLÜMCÜL OLABİLİR

Yüksek miktarca çiğ acı badem tüketilmesi halinde siyanür zehirlenmesi geçirebilirsiniz. Siyanür zehirlenmesinin sonucu ölümcül olabileceği gibi, tedavi edilememesi durumunda hayati risk oluşturur. Özellikle çocuklarda dikkat edilmesi gereken bu durum, vücut ağırlığı ve metabolizmaya göre zehirlenme riski daha da yüksek olabilir.

cig-badem-2.webp

ÇİĞ ACI BADEM TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Çiğ acı badem tüketmek yerine, işlenmiş ya da pastörize edilmiş bademler önerilir.
  • İçeriğinde siyanür barındırmasından dolayı güvenlik kaynaklardan alarak tüketmeniz tavsiye edilir.
  • Badem ve benzeri ürünleri çocuklarınızdan saklayın.
  • Badem tükettikten sonra herhangi bir zehirlenme belirtisiyle karşılaşırsanız doğrudan sağlık uzmanına gitmeniz gerekir.
  • Alerjiniz varsa badem yemekten uzak durun.

Çiğ acı badem tüketimi sağlığınızda ciddi problemlere sebep olabilir. Bu tarz kuru yemişler yemeden önce bir sağlık uzmanından bilgi almanız önerilir. Ayrıca herhangi bir semptom varsa derhal hastaneye gitmenizi oldukça önemli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN