Sahurda bunu içen tüm gün zıpkın gibi olacak! İki malzeme bir araya gelince enerji patlaması yaşatıyor: Hemen bu akşam deneyin!

Sahurda bunu içen tüm gün zıpkın gibi olacak! İki malzeme bir araya gelince enerji patlaması yaşatıyor: Hemen bu akşam deneyin!

İslam aleminin dört gözle beklediği Ramazan geldi. İftar ve sahur sofraları özenle hazırlanırken herkesin şikayet ettiği bir tek konu var. Halsizlik ve şişme nasıl geçer? Bu tarif ile hem mide şişkinliğiniz hem de halsizliğiniz anında geçecek. Sahurdan önce bunu için zıpkın gibi olacaksınız. İki malzeme ile tüm gün enerjik olun! Kimsenin bilmediği özel tarifi sizler için hazırladık. Hemen bu akşam deneyin!

İftar açtıktan sonra herkesin üstüne bir ağırlık ve şişkinlik çöker. Birden tüketilen besinler mide de hem şişkinliğe hem de yorgunluğa neden olur. Peki bu durumda ne yapılmalı? Sizlere önereceğimiz bu karışım ile mide şişkinliğinden ve halsizlikten anında kurtulacaksınız. İki malzeme ile zıpkın gibi olacaksınız. Enerji patlamasına hazır olun! Sahurdan önce için tün enerjik olun. Hemen bu akşam deneyin! İşte mide şişkinliği ve halsizliği anında geçiren o mucizevi tarif...

MUTLAKA SAHURDAN ÖNCE İÇİN!

Ballı süt, sahurda içilmesi önerilen besinlerden biridir. Süt, protein ve kalsiyum açısından zengin bir içecek olup, bal ise doğal bir şeker kaynağıdır ve antioksidan özelliklere sahiptir. Bu karışımın tokluk hissi sağlaması muhtemeldir. Bir araya getirildiğinde, süt ve bal birleşerek yüksek besin değerleri ve hızlı bir enerji kaynağı sağlarlar. Ballı sütün tüketilmesi, özellikle sabahları ve öğle yemeklerinden önce, gün boyunca enerji sağlamaya yardımcı olabilir.

gfgfgfg-3.jpg

İKİ MALZEME İLE MUCİZEYE TANIK OLUN

Sütün içeriğindeki protein ve yağ, midenin boşalmasını yavaşlatarak sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissi verir. Bal ise karbonhidrat içeriği sayesinde enerji sağlar ve kan şekerini yükseltir. Ancak, balın kan şekerini hızla yükseltmesi nedeniyle, diyabet hastalarının bu karışımı tüketirken dikkatli olmaları gerekir.

hghgh-11.jpg

Özetle, ballı süt karışımı sahurda tüketildiğinde tokluk hissi verebilir ve gün boyunca açlık hissini önleyebilir. Ancak, sadece bir öğün besin tüketmek, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı yerine geçmez.

HAZIRLANIŞI

Ballı süt hazırlamak oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan malzemeler sadece süt ve bal. İşte adım adım ballı süt yapımı:

Malzemeler:

  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı bal

hghghghg-29.jpg

Yapılışı:

  1. Bir sos tenceresinde sütü orta ateşte ısıtın.
  2. Kaynamadan önce sütü ocaktan alın ve bir bardağa dökün.
  3. Süt hala sıcakken içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin.
  4. Balı sütün içinde karıştırın, bal tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Ballı süt servise hazır!
  6. Ballı sütünüzü isterseniz mikrodalga fırında da hazırlayabilirsiniz. Bunun için, sütü bir mikrodalga uyumlu bardağa koyun ve ısıtın. Süt ısındıktan sonra içine balı ekleyin ve karıştırın. Ancak, mikrodalgada ısıtma sırasında dikkatli olun, sütün kaynamasına izin vermeyin çünkü bu bardağın patlamasına neden olabilir.
  7. Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN