Sakın bunları aç karnına yapmayın! İşte aç karnına asla yapmamanız gereken 5 şey!

Sakın bunları aç karnına yapmayın! İşte aç karnına asla yapmamanız gereken 5 şey!

Elbette her birey kendine özgüdür, ancak aç karnına yapmaktan gerçekten kaçınmanız gereken birkaç şey vardır, çünkü bunlar vücudunuza ve sağlığınıza zarar verebilir. Çoğu kişinin bu şeylerin çoğunu zaten aç karnına yaptığınıza bahse gireriz. İşte aç karnına asla yapmamanız gereken 5 şey!

Bazı insanlar güne başlamadan önce büyük ve sağlıklı bir kahvaltı yapmak için her sabah erken kalkarlar. Bazıları ise işe gitmeden birkaç dakika önce kalkıp hazırlanıp hemen işe giderler. Yada tam evden çıkacak zaman aç karnına bir bardak kahve içerler. Bu da sık sık kahvaltıyı atladıkları anlamına geliyor. Bu yüzden güne boş mideyle başlıyoruz ve ofise gidene kadar bir şey yemiyoruz.

615845fc86b247198875cf9e.webp
- İlaç almak

Parasetamol ve ibuprofen gibi ağrı kesiciler gibi aç karnına almamanız gereken bazı ilaç türleri vardır. Her şeyden önce, etkinliklerini azaltır, ancak mide sorunlarına ve hatta mide kanamasına da yol açabilir! Bu nedenle, bu hapları almadan önce, sadece bir elma ya da muz bile olsa, her zaman bir şeyler yediğinizden emin olun.

yeni-arastirmalar-ortaya-cikardi-ac-karnina-kahve-icmek-sagliga-zararli-1601654141.webp

- Kahve içmek

Her gün bundan suçluyuz, çünkü yataktan kalktığımızda yaptığımız ilk şey kahve makinesini açmaktır. Yine de, çok ihtiyaç duyduğunuz ilk kahveyi içmeden önce midenizde bir şey olduğundan emin olmak daha iyidir. Aç karnına kahve içmek asit reflüsüne neden olabilir.

sakiz-cignemek.jpg

- Sakız çiğnemek

Aç karnına sakız çiğnemek sindiriminizi olumsuz etkileyebilir. Gastrite bile yol açabilir. Ayrıca araştırmalar, sakız çiğneyen kişilerin, çiğnemeyen insanlara göre sağlıksız bir atıştırmalığa çok daha hızlı yöneldiğini göstermiştir.

uyku-shutterstock-16-9-1644313200.jpg

- Uyumak

Bu çok sık başımıza gelmez ama aç karnına uyumanın iyi bir fikir olmadığı ortaya çıktı. Uykuya dalmakta daha fazla güçlük çekeceksiniz, normalden daha erken uyanacaksınız ve ayrıca derin bir uykuya dalamayacaksınız, bu da daha yüksek uyku yoksunluğu riskiniz olduğu anlamına geliyor. Vücudunuz bu uyku eksikliğini daha yüksek bir enerji alımı ile telafi etmek zorundadır, bu da gün boyunca daha fazla yemek isteyeceğiniz anlamına gelir.

basliksiz-8.jpg

- Taze meyve suyu içmek

Mideniz,alt kısmında henüz bir şey olmadığında, bir bardak taze meyve suyundaki asitleri ve lifleri işlemede sorun yaşar. Düzenli olarak aç karnına meyve suyu içerseniz, bu gastrite bile yol açabilir. Yine de gerçekten bir bardak taze meyve suyu ister misin? O zaman biraz su ile seyreltmek en iyisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN