Şişkinlik ve karın ağrısı şikayetiyle gitti! Gerçeği öğrenince şaşkına döndü: Meğer karnında 10 kilo...

Şişkinlik ve karın ağrısı şikayetiyle gitti! Gerçeği öğrenince şaşkına döndü: Meğer karnında 10 kilo...

İzmir’de yaşanan olay duyanı şaşkına çevirdi. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadın sonucu öğrenince şaşkına döndü. Kadını hemen ameliyata aldılar. Karın ağrısı sandığı şey meğer 10 kiloluk...

Şişkinlik ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden kadın sonucu öğrenince şaşkına döndü. Doktorlar teşhisi koyduktan sonra hemen ameliyata aldılar.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü, Balıkesir'den karnında ağrı ve şişlik şikayetleriyle gelen 64 yaşındaki H.G.'nin karnında tespit edilen dev tümörü başarılı bir operasyonla çıkardı. H.G.'nin karnında yaklaşık 10 kilo ağırlığında ve 38 santimetre uzunluğunda dev bir tümör bulundu.

BALIKESİR’DEN İZMİR’E UZANAN TEDAVİ SÜRECİ

Balıkesir'de yaşayan H.G., şişkinlik ve karın ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede ileri tetkik için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan tomografi sonucunda, karnının en alt bölümünden kalbin altına kadar uzanan dev bir tümör olduğu tespit edildi. Hemen ameliyat kararı alınan H.G., Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

ŞİŞLİK ŞİKAYETİYLE GİTTİ

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, hastanın geldiğinde halsiz, yorgun ve kansız bir halde olduğunu belirterek, “Hastamız karnında ağrı ve şişlik şikayetiyle Balıkesir’den bize geldi. Orada mide kanaması nedeniyle bir tetkik edilmiş ve ileri tedavisi için de bize yönlendirilmiş. Hasta bize geldiği zaman halsiz, yorgun ve kansız bir haldeydi. Biz hemen tomografisini istedik. Karnında ele gelen bir kitle vardı. Pelviste dediğimiz yani karnın en alt bölümünden kalbin altına kadar uzanan, yaklaşık 38x29 santimlik çok büyük bir kitlesi vardı. Bunun kötü huylu bir tümör olacağını düşünerek hazırlıklarımızı yaptık. Hastayı birkaç gün içerisinde ameliyata hazır hale getirdik ve ameliyatını yaptık” dedi.

DEV TÜMÖRÜN ÇIKARILMASI

Prof. Dr. Dilek, dev tümörün dalak ve diyafragma ile iç içe geçmiş olduğunu ve midenin tamamının alındığını belirtti. Bağırsakla yemek borusu arasında yeni bir yol oluşturarak ameliyatın tamamlandığını ve hastanın şu anki durumunun iyi olduğunu ifade etti. Hastanın 7 gün içerisinde taburcu edilmesi planlanıyor.

PATOLOJİ SÜRECİ VE TEDAVİ

Patoloji Uzmanı Prof. Dr. İzzetiye Ebru Çakır, 10 kilo ağırlığındaki kitlenin patolojik inceleme sürecinin başladığını belirterek “Laboratuvarımıza 38,29,13 santim boyutlarında, 10 kilo ağırlığında bir kitle geldi. Patoloji sonucu sayesinde hastamız tedavisini alabilecek. Ancak bu işlemler patolojide, yaklaşık 3 hafta kadar süreyle devam etmektedir. Cerrahi olarak çıkartılan tüm materyallerin mutlaka patolojik incelemesinin yapılması gerekmektedir. Bu tip bir batın içi kitle, mide kaynaklı bir gastrointestinal stromal tümör (GIST) olabileceği gibi, dediferansiye liposarkom gibi diğer mezenkimal tümörler olabilir” dedi.

NADİR GÖRÜLEN BİR VAKA

Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, bu tür dev tümörlerin tıp literatüründe nadir görüldüğünü vurgulayarak “Zor bir ameliyattı. Kan teminlerimizle ameliyata girdik. Mideden kaynaklandığını öncesinde de düşünmüştük ama inanmak zordu. Çünkü mideden böyle bir tümörün gelişmesi için çok büyük bir kitleydi.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN