Sivilceleri Yok Etmek İçin Bu Yöntemi Mutlaka Deneyin! İşte Sivilceleri Ortadan Kaldıran O Yöntem

Sivilceleri Yok Etmek İçin Bu Yöntemi Mutlaka Deneyin! İşte Sivilceleri Ortadan Kaldıran O Yöntem

Ciltte sivilce ve kızarıklık olması herkes için endişe kaynağıdır. Bazen tek bir işaret bile rahatsız edici olabilir. Kadınlar için makyajla kusurları maskelemek daha kolay olabilir. Ancak görünür bir bölgede sivilceniz olduğunu bilmek herkesin gözünün bizde olduğunu düşünmemize neden oluyor.

Sivilceler hem yağlı hem de kuru cilt varlığında ortaya çıkabilir, ancak cildi arındırmak ve iltihaplanmayı önlemek için çözümler vardır.

SİVİLCELERİ YOK ETMEK İÇİN NE YAPABİLİRİZ?

Akne nedenleri farklıdır. Stres veya diğer psikolojik faktörler tarafından tetiklenebilir. Gözenekleri tıkayan bazı ilaçların veya kozmetiklerin kullanımını etkileyebilir.

Kendin yap çözümleri, bazı durumlarda durumu daha da kötüleştirebilecek şekilde çevrimiçi olarak çoğalmaktadır.

Cildimiz sivilcelerden zarar görürse, bir uzmana güvenmeniz tavsiye edilir. Sivilceler aslında gerçek dermatolojik belirtilerdir.

1-006.jpg

SİVİLCELERLE MÜCADELE EDİN

Sivilcelerle mücadelede etkili olabilecek bir ürün salisilik asittir. Bir eksfoliyandır ve sebum ile tıkanmış gözenekleri serbest bırakır. Söğüt kabuğunda bulunur ve antibakteriyel özelliklere sahip olduğu ve iltihapla savaştığı söylenir.

Gözeneklerin tıkalı olduğu ve bakterilerin cilt altında sıkışıp kızarıklık ve irin oluşturduğu durumlarda faydalı olabilir. Eczanelerde yüzde 0,5 ila 2 topikal tedavi şeklinde bulunur. Her ne kadar tezgah üstü ürünler olsalar da bir uzmana danışmanız tavsiye edilir. Salisilik asit, hafif tahrişe ve cildin yanmasına veya kurumasına neden olabilir. Kullanım sırasında güneşe maruz kalmamalı ve önerilen dozlara uymalıyız.

2-004.jpg

SİVİLCELERE NASIL KARŞI KOYMAK İÇİN RETİNOİK ASİDİ DE DÜŞÜNMELİYİZ

Akneye neden olacak birikime karşı koyan bir A vitamini türevidir. Sadece şiddetli sivilce durumlarında doktor tarafından reçete edilir ancak sivilcelerin olduğu bölgeye uygulanması tercih edilir. Krem, jel veya losyon, çıban oluşumunu indükleyen odakların yok olmasına yol açar.

Hem salisilik hem de retinoik asit için cilt hassasiyeti olabilir. Bireysel tolere edilebilirliklerini doğrulamak için ürünleri küçük bir gizli parça üzerinde test etmeniz tavsiye edilir.

Retinoik asit kullanımı, cildi inceltip güneş ışığına karşı daha hassas ve savunmasız hale getirdiği için Ekim-Mayıs dönemi ile sınırlandırılmalıdır.

Her durumda, ilk uygulamalardan sonra bir bozulma olursa korkmamalıyız. Bu, tedavinin işe yaradığının belirtisidir. Aslında asit, saflaştırılmış ve pul pul dökülmüş bir etki elde etmek için cildin dışarı atması gereken şeyi yüzeye çıkarma eğilimindedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN