Soğan kabuklarını atanlar şimdi pişman! Ihlamurdan bile faydalı, bunu yapanın evine hastalık uğramıyor

Soğan kabuklarını atanlar şimdi pişman! Ihlamurdan bile faydalı, bunu yapanın evine hastalık uğramıyor

Doğanın bize sunduğu birçok mucizevi bitki ve malzeme bulunmaktadır ve bunlardan biri de soğan kabuklarıdır. Soğan kabuklarını atanlar şimdi pişman! Soğan kabukları, yemeklerimizin lezzetini artırmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığımıza bir dizi fayda sunar.

Mutfaklarımızın vazgeçilmez malzemelerinden biri olan soğan, lezzeti ve besin değeriyle ön plana çıksa da, soğanın kabukları genellikle çöpe atılır. Ancak, pek çoğumuzun farkında olmadığı bir gerçek var: soğan kabukları da sağlığımıza birçok fayda sunabiliyor.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Soğan kabukları, güçlü antioksidanlar içerir. Bu antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önlerler ve yaşlanma belirtilerini geciktirebilirler. Ayrıca, kanser riskini azaltıcı etkileriyle de bilinirler.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Soğan kabukları, bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir bileşen olan kuersetin içerir. Kuersetin, virüslere ve bakterilere karşı vücudu koruyan bir flavonoiddir. Bu nedenle, soğan kabuklarını yemek, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olabilir.

62433467c8c3731b64a551b8.webp

İLTİHAPLARI AZALTIR

Anti-enflamatuar özelliklere sahip olan soğan kabukları, iltihaplanma sorunlarına karşı etkili olabilirler. Özellikle eklem iltihapları gibi kronik hastalıkların semptomlarını hafifletebilirler.

SİNDİRİMİ DÜZENLER

Soğan kabukları, lif bakımından zengindirler ve sindirim sistemi sağlığını desteklerler. Lif, kabızlık gibi sorunların önlenmesine yardımcı olurken, bağırsak sağlığını korur.

KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Birçok çalışma, soğan kabuklarının kolesterol seviyelerini düşürebileceğini göstermektedir. Bu da kalp sağlığını olumlu yönde etkiler.

shutterstock-138121343-1-16-9-1553156356-880x495.webp

SOĞAN KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Soğan kabuğu çayı hazırlamak oldukça basittir. İşte adımlar:

Malzemeler

1-2 yemek kaşığı kurutulmuş soğan kabukları

1 su bardağı sıcak su

Bal veya limon suyu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bir fincan sıcak suyu kaynatın.
  2. Kurutulmuş soğan kabuklarını ekleyin ve suyu kısık ateşte 5-10 dakika kaynatın.
  3. Çayı süzün ve isterseniz bal veya limon suyu ekleyerek tatlandırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN